Bölgenin Tek Laboratuvarı Depreme Rağmen Hizmetlerine Devam Ediyor

Önceliği gıda güvenliği olan Makimtek, Bölgenin Tek Laboratuvarı olma özelliği taşıyor. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından kendi yaralarını hızlıca saran Makimtek, şimdi ise depremzedelerin ve vatandaşların gıda güvenliğini sağlamak için çalışıyor.

Önceliği gıda güvenliği olan Makimtek, Bölgenin Tek Laboratuvarı olma özelliği taşıyor. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından kendi yaralarını hızlıca saran Makimtek, şimdi ise depremzedelerin ve vatandaşların gıda güvenliğini sağlamak için çalışıyor.

Bölgenin Tek Laboratuvarı

 

GDO analizleri, ette tür tayini, yem analizleri, Su analizleri (Kullanım ve İçme Suları), mikotoksin analizleri, katkı maddelerinin tayini, taklit ve tağşiş analizleri, zeytinyağı analizleri, bal analizleri, organik gıda analizleri, duyusal analizler, raf ömrü çalışmaları, Mikrobiyolojik analizler, Salmonella, Maya ve Küf, Swap analizleri, L.monocytogenes, E.coli, Bacillus ve benzeri gibi bir çok analizden bakanlık onaylı ayrıca uluslarası geçerliliği olan ISO /IEN 17025 :2017 TÜRKAK akreditasyon kurumu tarafından onaylı bölgenin ilk ve tek özel gıda kontrol laboratuvarı olarak hızlı , güvenilir bir şekilde gizlilik ve tarafsızlık esaslarına uygun olarak tüm Türkiye'ye hizmet veriyor. Yapılan çalışmalar hakkında  Makimtek Analiz Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Kadriye Şener bilgi verdi.

Şener’in bilgilendirmesi şu şekilde;  “Makimtek Özel gıda kontrol laboratuvarı olarak öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, etkilenen vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 2020 yılında kurulan laboratuvarımız bölgenin üretim ağını göz önünde bulundurarak ithalatta ve ihracatta aranan tüm analizleri kapsamına almış bulunmaktadır.

GIDA GÜVENLİĞİ GÜNÜMÜZÜN EN GÜNCEL KONULARINDAN BİRİ

Gıda güvenliği tarladan sofraya ulaşıncaya kadar geçen süredeki gıdalarda olası fiziksel, kimyasal, biyolojik, mikrobiyolojik her türlü zararların insan sağlığı için tehlike oluşturmayan ve tüketime uygun olan, bunları temel alan tedbirlerin tamamını ifade etmektedir.

Gıda, Yem üretiminde ve ihracatında büyük üretim hacmine sahip olan Doğu Anadolu Bölgesi ve çevre bölgeler için laboratuvar büyük bir ihtiyaçtı. Bu ihtiyaç doğrultusunda hizmet veren Makimtek Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı geniş kapsam listesi ile sadece bölgeye değil tüm Türkiye geneline hizmet vermektedir.

Kurumumuzda bulunan birimler Enstrümental analiz laboratuvarı Mikrobiyoloji analiz laboratuvarı Fiziksel analiz laboratuvarı Yaş kimya analiz laboratuvarı Gdo analiz laboratuvarı

Numune Kabul ve Raporlama Birimi olmak üzere 6 ana birimden oluşmaktadır. Laboratuvarımız birimlerinde gıda mühendisi , kimyager, kimya mühendisi, biyolog ve gıda teknikeri olmak üzere alanında uzman , deneyimli ve sürekli genişleyen dinamik kadrosu ile Türkiye geneli hizmet vermeye devam etmektedir.

 

KURUMUMUZDA BULUNAN BAŞLICA CİHAZLAR

Son teknolojiye sahip, güncel cihazlarımızdan Hplc, GC, LC MS-MS, GC MS -MS, Spektrofotometre, PCR cihazı gibi kromotogratif cihazlar, Protein cihazı, Klasik Kükürt dioksit düzeneği ve Hızlı sonuç veren kükürt dioksit düzeneği, kül fırını, nem tayini cihazı, refraktometre, mikroskop, etüv vs. bir çok cihaz bulunmaktadır.

BİZ NELER YAPIYORUZ?

Makimtek özel gıda kontrol laboratuvarında başlıca yapılan analizlerden kısaca bahsetmek gerekirse gdo analizleri, ette tür tayini, yem analizleri, Su analizleri (Kullanım ve İçme Suları), mikotoksin analizleri, katkı maddelerinin tayini, taklit ve tağşiş analizleri, zeytinyağı analizleri, bal analizleri, organik gıda analizleri, duyusal analizler, raf ömrü çalışmaları, Mikrobiyolojik analizler, Salmonella, Maya ve Küf, Swap analizleri, L.monocytogenes, E.coli, Bacillus ve benzeri gibi bir çok analizden bakanlık onaylı ayrıca uluslarası geçerliliği olan ISO /IEN 17025 :2017 TÜRKAK akreditasyon kurumu tarafından onaylı bölgenin ilk ve tek özel gıda kontrol laboratuvarı olarak hızlı , güvenilir bir şekilde gizlilik ve tarafsızlık esaslarına uygun olarak tüm Türkiye'ye hizmet vermekteyiz.

Üniversite ve birçok özel kurum ile çalışarak ortak projeler yürütmekteyiz. Aynı zamanda eğitim ve danışmanlık hizmeti de vermekteyiz.

PESTİSİT ANALİZLERİ

Kurumumuz tarafından çalışmaları tamamlanmış olan pestisit analizlerimizi sezona hazır hale getirdik. Bölgede yaş ve kuru kayısı başta olmak üzere meyve-sebze ve yemlerde gerekli olan ithalat ve ihracat numunelerini kapsayacak şekilde çalışmalar tamamlanarak incelenmesi için Tarım ve Orman Bakanlığına sunulmuştur.

Yaptığımız çalışmaların detayını ve içeriğini öğrenmek için [email protected] veya [email protected] mail adreslerinden bizlere ulaşabilir, analiz detayları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Yada instagram hesabımızdan malatyalab adresinden yada Makimtek Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı yedek hesabımızdan takip ederek içeriklerimiz hakkında gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.”

Bakmadan Geçme