Bisiklet Tutkunları 'Velespit İle Yeşilyurt'un Mirasına Yolculuk' Etkinliğiyle Yeşilyurt'u Gezdiler

Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından organizasyonu yapılan 'Velespit İle Yeşilyurt'un Mirasına Yolculuk' gezi programına katılan bisiklet tutkunları,

Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından organizasyonu yapılan ‘Velespit İle Yeşilyurt’un Mirasına Yolculuk’ gezi programına katılan bisiklet tutkunları, Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezip, tabiat güzelliklerinin olduğu bölgelerde pedal çevirdiler.
Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneğine bağlı 25 bisikletçi ile 50 üniversite öğrencisi, ‘Velespit ile Yeşilyurt'un Mirasına Yolculuk’ bisiklet turu için Çilesiz Mahallesindeki Hilal Park içerisindeki Yeşilyurt Kent Konseyi önünde buluştular.
Yeşilyurt Belediyesinin kültürel yatırımlar kapsamında hizmete sunduğu Gedik Tepesindeki Gedik Kültür Merkezine kadar pedal çeviren bisiklet tutkunları buradaki Oba Çadırı, Cezaevi Müzesi, El Sanatları Galerisi, Sergi Alanları ve Konferans Salonunu gezdikten sonra Beylerderesine kadar pedal çevirdiler.
Ağaçlık bölgeleri ve yeşil alanlarının yanı sıra sessiz ve sakin yapısıyla doğa sporları için en elverişli bölgelerden olan Çırmıhtı ile Beylerderesi arasındaki tabiat zenginliklerinin olduğu bölgede pedal çevirip temiz havanın tadını çıkartan bisiklet tutkunları daha sonra Yeşilyurt Belediyesinin en büyük yatırımlarından olan Beylerderesi Şehir Parkını gezdiler. Beylerderesi’nin doğal güzelliklerine tepeden bakan bir noktada hizmete sunulan Seyir Terasının yanı sıra Millet Bahçesi, Spor Sahaları, Piknik Alanları, Sportif ve Sosyal Mekanları bisikletle gezen doğa tutkunları, Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel hazinelerinin yanı sıra tabiat güzellikleriyle muhteşem bir kimliğe sahip olduğunu söylediler.
‘Velespit İle Yeşilyurt’un Mirasına Yolculuk’ programından dolayı Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyine teşekkürlerini sunan bisikletçiler, “Bisiklet bizim hayat felsefemizdir. Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyinden de bu anlamda çok güzel destekler alıyoruz. Bisiklet yolları noktasında Malatya çok iyi bir düzeyde, günlük hayatta ve işe giderken bu yolları kullanıyoruz. Yeşilyurt’ta zaten doğa sporları için çok uygun bir ilçe, belediyemizde bu zengin yapıyı öne çıkartmak için çok güzel yatırımlar yaptı. Bugünde güzel ve verimli bir bisiklet turu yaptık, katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.
Bisikletçiler gezi sonunda Beylerderesi Şehir Parkında incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkan Vekili Hakkı Pekel, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay ve DSİ 92.Şube Müdürü Aytaç Sucu ile de bir araya gelip sohbet ettiler.
 

Bakmadan Geçme