Birileri Var...!

Eğitimci-Yazar Turan Boranoğlu

Eğitimci-Yazar Turan Boranoğlu 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren gece gündüz depremzedelerin yanında olan Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül'e muhteşem bir makale yayınladı.

Malatya'da herkesin gönlünde taht kuran Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül ve dava arkadaşlarına bir çok kesimden de takdir yazıları yayınlanmıştı.

Eğitim ci Yazar Turan Boranoğlu'nun makalesi;

Yaşadığımız felaketin ardından, olağanüstü günlerde STK'ların önemini bir kere daha anlamış bulunuyoruz.Ancak konumuz bir sivil STK olmaktan çok kendilerini " Türk Milletinin 57. Alayı" olarak tanımlayan Malatya Ülkü Ocakları. 
Ülkü Ocakları'na bağlı gençler depremin ilk gününden itibaren Başkanları Turgay Şengönül liderliğinde olağanüstü işler yapıyorlar.Başkan Turgay Şengönül daha üç beş günlük ameliyatlıyken büyük bir özveriyle depreme, soğuğa, yokluğa, perişanlığa aldırmadan teşkilatının başında depremzedelerin yanında yer aldı ve yer almaya devam ediyor. 
Ülkü Ocaklarının yardımlar konusundaki en önemli farkı,özellikle kenar mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine,kurmuş olduğu sistemle adrese teslim yardımlar ulaştırıyor olması ve bunu yaparken hiçbir ayrım gözetmeden,kar-kış, yağmur-çamur, yakın-uzak demeden yapıyor olmaları. Tuttukları kayıtlardan daha bir aylık sürede 3-4 bin aileye ulaştığına bizzat şahidim ve bu sayının 45 günlük sürede 5-6 bine ulaştığını rahatlkla söyleyebilirim. 
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi ailelere bu defa da yardım kolileriyle ulaşan Ülkü Ocaklarının bu çabaları taraflı tarafsız kamuoyunun takdirlerini kazanıyor. Yardım kolisi kampanyasıyla yüzlerce aileye ulaşmaya çalışan Turgay Şengönül ve genç Bozkurtlar şimdiden gönüllerde taht kurmuş durumda.Bu zor dönemde Malatya'daki Ülkücü camianın gururu olan Ülkü Ocakları ve Başkan Turgay Şengönül vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgi ve sevgiyle anılıyor.  
Sohbet ortamlarında; depremzedelerin sadece çadırkentlerde olmadığını,özellikle kenar mahallelerde, kıyıda köşede kalmış yerlerde zor durumda olan insanların çoğunlukta olduğunu vurgulayan Başkan Şengönül,sıkıntılar giderilinceye kadar bu insanların yanında olmaya devam edeceklerini söylüyor.      
Malatya Ülkü Ocakları'na ve Başkanları Turgay Şengönül'e bu şehrin en üst perdeden hiç olmazsa bir teşekkür borcu var. 
Klasik ifadeyle yazımıza son verelim; 
VAR OLSUN ÜLKÜ OCAKLARI..

Yorumlar 1
NİYAZİ DİKENLİ 24 Mart 2023 22:48

Turgay Şengönül ve Bozkurtları insan olmanın, Ülkücü olmanın ve STK olmanın kitabını yazıyor şu an. Hocamın kalemine sağlık. VAR OLSUN ÜLKÜ OCAKLARI.

Bakmadan Geçme