Bir şeyler Olacak Olacak da..!

Yeni Malatyaspor'da kötü gidişat sonrası, Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve yönetimi topu teknik heyete atarak, bugüne kadar bir çok antrenör değiştirerek, hem kulübe zarar verdiler hem de kendilerine..

Yeni Malatyaspor’da kötü gidişat sonrası, Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve yönetimi topu teknik heyete atarak, bugüne kadar bir çok antrenör değiştirerek, hem kulübe zarar verdiler hem de kendilerine..
Geçtiğimiz sezonun hemen hemen fotokopisini yaşadığımız süper lig’in son haftalarında ateşin içine tekrar giren Yeni Malatyaspor’da değişmeyen tek şey Başkan ve yönetim oldu. Hatırlarsanız geçen sezon ligden düşmemiz kesinleşmiş ve akabinde Pandemi dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girerek, ligden düşmeyi iptal ettirmişti. Ve bizlerde rahat bir nefes almıştık. Akabinde Adil Gevrek’e olan tepkiler hem sosyal medyada hem yerelde hemde basın bağlamında ve tabiki taraftarlar bazında çıp gibi büyümüştü. Büyükşehir Belediye Başkanı ve metropol belediye başkanları ortak bir karar alarak Adil Gevrek ’in gitmesi gerektiği fikrine vararak bunu kamuoyu ile paylaştılar. Ama gel gör ki bizim Kovboy Adil Gevrek Başkan, bir basın toplantısı düzenleyerek, günah çıkartıp, ‘Hatalarımdan ders aldım ve ‘Futbolcular İhanet etti’ sözleri ile gündeme oturtu. Bununla da kalmayıp, yerel yöneticilere gönderme yaptı. O kadar çok olumsuz şeyler yaptı ki Adil Gevrek, Yerel medyayı hiçe saydı. Paramparça etti yerel medyayı. Şehrin ileri gelenlerini paramparça etti ve en sonda yerel yöneticilere kafa tutarak takımı büyük bir kaosa sürükledi.
Defalarca hatta binlerce on binlerce uyarı geldi Adil Gevrek Başkana. Hepsini kulak ardı etti ve deyimi yerinde ise takmadı. Oysaki tepkiler başladığı zaman görevi bırakmış olsaydı hem bizler tarafından hem taraftarlar tarafından hem de yerel yöneticiler tarafından takdir edilecekti. Sosyal medyadaki kiralık adamları ise, hem yerel yöneticilere hem de yerel basına eleştiri yapmasına müsaade etmedi ve ağza alınmayacak küfürler edildi.
Ve kötü gidişat sonrası hani geçtiğimiz sezon ihanet eden futbolculardan bahsederken, bu sezonda futbolcuların elli tane değişen teknik direktör olmasına rağmen ruhsuz futbolu karşısında bugüne kadar çıkıp o alışageldiği ve çok sevdiği ulusal basına beyanat vermekten kaçındı. Çünkü artık kendini kanıtlayacak ve olumlu olacak bir şeyler olmadı tam aksine herşey olumsuz yönde devam etti.
Olan oldu bundan 20 gün önce Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan tarafından bir heyet oluşturuldu. Bu heyet Adil Gevrek ile defalarca görüştü ve son olarak 12 maçlık için sulh kararı alarak, belediyelerinde yardımı olarak, takımın yükselişe geçilmesi istendi. Bu heyet Adil Gevrek Başkan’a mali kongre anlamında kendini aklamasını istedi. Nihayet Mali Kongre gerçekleşti ve kendini akladı.(Bunu kongre üyeleri sorgusuz bir şekilde akladı). Kongrede Adil Gevrek aklandığını görünce kongrede de , efelendi ve herkese kafa tuttu. Kimsenin yardım etmediğini deklare etti. Belediyelerin ve işadamlarının kulübe 5 kuruş faydası olmadığını dile getirdi. Bu konuşması sosyal medyada alay konusu oldu. İş İnsanlarının ve Belediyelerin yardım yapması sonrası , Adil Gevrek’in ne diye başkanlık yaptığı paylaşımları çığ gibi büyüdü. Hatta böyle başkanlığı ebemde yapar latifeside bir ara sosyal medyada alay konusu oldu.
12 Maçlık sulh devam etti. Taki son haftalardaki başarısızlık devam ettiği sürece. Bu defa olaya kulaktan dolma sözler sosyal medyada yer aldı. Şehrin Milletvekilleri devreye girerek, Büyükşehir Belediye Başkanının 12 maçlık sulhunu kaldırarak bir an evvel Adil Gevrek’in istifa etmesi istendiği sosyal medyada dilden dile dolaştı.Milletvekillerinden oluşan heyet Divan Kuruluna çağrı yaparak sözde dün Cuma günü Adil Gevrek’in istifasının istenmesini , ve ivedi olarak heyetin kulübün başına geçerek sezon sonuna kadar bir iş insanını görevlendirerek sürdürmesi ve kulübün ligde kalıcılığını tescillemesi oldu.
Şimdi gelelim bu konuya; Divan Kurulu toplanmamış olsa da, Adil Gevrek’i ikna yoluna gittiği bir gerçek var.Ve akabinde İktidar Milletvekillerinin olaya ivedi olarak çözümler aradığı da gelen haberler arasında. Ve hatta en geç hafta sonu bu olayın gerçeğe kavuşacağı da gelen bilgiler arasında. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konunun hangi boyutunda olduğu da belirsizliğini sürdürmekte.. 
 

Bakmadan Geçme