Bir Nefes Sıhhat Projesi Kapsamında Hastalara Moral

Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde yatan hastalarımızı da unutmadı.

Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Mehmet Emin YAĞMUR, öğrencileri Muhammed Ali YILMAZ, Ali Osman TOKA, Nisa Nur TOKA, İklima CAN ile Muhammed İkbal Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Aile Başkanımız ile TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına proje hazırlamak için hayata geçirdikleri “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi” “Bir Nefes Sıhhat” projesi kapsamında Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hastaları bugün Cuma namazından sonra, Göğüs Bölümünde yatan hastaları tek tek ziyaret ederek, güller ikram ederek moral verdiler.
Kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle vatandaşların takdirini toplayan Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde yatan hastalarımızı da unutmadı. 
Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünden esinlenerek “Bir Nefes Sıhhat” adı altında proje başlatan Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Mehmet Emin Yağmur, hastanelerde tedavi gören hastalara öğrencileri ile ziyaretler gerçekleştirdi. Proje kapsamında ilk ziyareti Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Mehmet Emin Yağmur ve dört öğrencisi ile Muhammed İkbal Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Aile Başkanımız tarafından gerçekleştirdi. Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Mehmet Emin Yağmur ile yanındaki öğrencileri ile Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hastaları, hasta yataklarında ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerini ilettiler.
     Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Mehmet Emin Yağmur ve dört öğrencisi ile ziyaretinde hastane yönetimi de eşlik etti. Tek tek hasta odalarını gezerek hastalara sağlık durumlarını sorarak, ziyaretlerinde hastalara ufak hediyeler vererek onların morallerini artırmak için gayret göstererek, Hastalarımıza iyi dileklerimizi ve geçmiş olsun temennilerimizi iletiyoruz. Bir talepleri bir sıkıntıları varsa o söylemlerini dikkate alarak onlara yardımcı olmak ve iyileşmeleri için dua ediyoruz.
     Kanuni Sultan Süleyman’ın bir sözü var; ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ Bu sözle hareket ediyoruz. Sağlık her şeyin başı. İnsanlar sağlıklarını yitirdiklerinde hayat anlamsız geliyor ve hiçbir şeyin önemi olmuyor. İşte böylesine zor bir dönemde hastalarımıza moral verebilmek için onları mutlu edebilmek için hastalarımızı ziyaret etmek onlarla birlikte olmak yeni nesil için son derece önemlidir. Bizim inancımızda ve medeniyetimizde hasta ziyaretlerinin çok büyük bir önemi var. Peygamberimiz (sav) her sabah namazdan sonra sahabelerine ‘bugün kim bir hasta ziyaret etti?’ diye sorduğunu biliyoruz. Böylesine bir inancın mensupları ve büyük bir medeniyetin evlatları olarak bizim de değerlerimizi yitirmemiz, hastalarımızı ziyaret etmemiz gerekiyor. 
Bugüne kadar program yapmaksızın hastanelere geliyor ve hastaları ziyaret ediyorduk. Artık bunu projeye dönüştürdük. ‘Bir Nefes Sıhhat’ projesiyle düzenli olarak hastalarımız, arkadaşlarımız ve bizler tarafından ziyaret edilecek. Tedavinin yüzde ellisi psikolojiktir. Eğer hastalar mutlu olurlarsa biliyoruz ki tedavi süreçleri daha da hızlanacaktır. Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi olarak iyi günde, kötü günde, sağlıkta, hastalıkta halkımızla birlikte olmaya devam etmeye gayret göstereceğiz.
 

Bakmadan Geçme