Bilgin: Asgari ücreti 500 dolar civarına yükseltmemiz gerekir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin

Birlik Haber Ajansı, (BHA)-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Temmuz ayında reel ücretleri ve kayıpları dikkate alarak asgari ücreti 500 dolar civarına yükseltmemiz gerekir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam hakkında açıklamalarda bulundu. Haber Global’de katıldığı bir televizyon programında konuşan Bakan Bilgin, “500 dolar civarına yükseltmemiz gerekir” sözlerini kullandı.

Bakan Bilgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Asgari ücret, sadece en düşük ücreti belirlemiyor. Asgari ücreti yukarı doğru çıkardıkça, bütün ücretler de yukarı doğru hareket ediyor. Bana sürekli asgari ücret diğer ücretlere yapıştı diyorlar. Yukarı doğru ittiğimiz için yapıştı. Asgari ücret, diğer ücretleri de yukarı doğru itti. Enflasyonist dönemde sosyal devletin bunu yapma mecburiyeti vardır.

“Kılıçdaroğlu’na böyle bir gafı nasıl yaptırdılar?”

Biz asgari ücrette tarihi bir şey yaptık. O da asgari ücretten alınan vergiyi, vergi dışı bıraktık. Sadece onunla yetinmedik, bütün çalışanların asgari ücret düzeyindeki gelirlerini vergi dışı bıraktık. Geçtiğimiz günlerde, Cumhuriyet Halk Partisi Lideri’nin, asgari ücretten vergi almayacağız gibi bir açıklaması olmuş. Herhalde bir buçuk yıllık bir uygulamadan haberi yok. Kendisi meşgul olduğu için belki haberi olmayabilir ama danışmanları, reklam kampanyasını yaptıran adamlar böyle bir gafı nasıl yaptırırlar?

“500 dolar civarına yükseltmemiz gerekir”

Temmuz’da, asgari ücreti yeniden, alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde, asgari ücreti 455 doların üzerine çıkaran bir düzenleme yaptık Ocak ayında. Temmuz’da da aynısını yapacağız. Benim görüşüm 500 dolar civarına yükseltmemiz gerekir. Reel ücretleri, reel kayıpları dikkate alarak bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir.

500 dolar güncel kura göre, 9 bin 753 lira 25 kuruş ediyor.

Bakmadan Geçme