Berktaş TV'NET'de Sabah Kuşağı'na konuk oldu

Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Genel Başkanı, Türkiye Huzurevleri Platformu Başkanı, Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş,

Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Genel Başkanı, Türkiye Huzurevleri Platformu Başkanı, Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, TV Net’te sabah haber kuşağında Hasan Halil Erdoğan’ın sunduğu programa konuk oldu.

Türkiye’de son 20 yıldır hükümetin uyguladığı sosyal politikaların konuşulduğu yayında Hakan Berktaş, Erdoğan’ın sorularını cevapladı, çözülen sorunları anlattı, yapılması gerekenler noktasında da tavsiyelerini sıraladı. Son 20 yılda hükümetimizin özellikle evde bakım aylığında iyileştirmeler yaptığına dikkat çeken Berktaş, yanı sıra kucaklayıcı politikalarla da devletimizin şefkat elinin vatandaşlara uzatıldığını kaydetti. Berktaş, özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vaatleri arasında yer alan Bakım Sigortası’nın çok nitelikli ve önemli bir vaat olduğunu vurgulayarak, bu çerçevede Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Başkanı kimliğiyle bakım sigortasının kanun tasarısı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kendilerinin taşıdığını dile getirdi. “Bakım Sigortasının devlet desteğine alınması demek Türkiye’de milyonlarca insanın bu noktada yaşadıkları problemlerinin giderilmesini sağlayacak, vatandaşlarımız anne-babalarına devletimizin şefkat elinin uzatıldığını göreceklerdir. Cumhurbaşkanımızın seçim beyannamesindeki bu vaadi 1 milyon hasta ve 10 milyon hasta yakınımızı heyecanlandırmıştır” dedi. Türkiye nüfusunun hızla yaşlandığını, yanı sıra engelli ve bakım gerektiren insan sayımızın da arttığına dikkat çeken Berktaş, toplam nüfus oranındaki bu vatandaşlarımızın sayısını da sıralayarak “Bu bağlamda kucaklayıcı sosyal politikalar üretilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sosyal Rehberlik Merkezimize bu yönde gelen talepler, sorular ile ortaya kapsamlı raporlar hazırladık ve Bakım Sigortası’nın bir kanun teklifi olarak hazırlanması için olağanüstü çaba gösterdik”  ifadelerini kullandı. Berktaş, çok nitelikli bir şekilde Alzheimer Başucu kitabını da yazarak, bu hastalıkla ilgili kitleleri enforme edecek bir çalışmaya da imza attığını dile getirdi. 
Berktaş, “Tüm sivil toplum örgütlerindeki kimliklerim ve yıllardır biriktirdiğim tecrübelerimi meclis çatısı altına taşıyabilmek için bu dönemde AK Parti’den İstanbul 3’ncü Bölge milletvekili aday adayı da oldum. Ama şimdilik görev alamadım. Elbette Cumhurbaşkanımızın tensipleri bizim için her şeyden önemlidir. Ben bulunduğum noktada, bulunduğum yerde milletime hizmet etmeye devam edeceğim. Önümüzdeki dönemde tüm Türkiye’yi kucaklayacak çok nitelikli çalışmalarımız olacaktır ” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme