Berktaş'tan ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman'a nezaket ziyareti

Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Genel Başkanı, MAKADER (Malatya Kalkınma Derneği) Genel Başkanı, Huzur Evleri Platform Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş

Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Genel Başkanı, MAKADER (Malatya Kalkınma Derneği) Genel Başkanı, Huzur Evleri Platform Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, ASRİAD (Asrın İş Adamları Derneği) Genel Başkanı Adnan Danışman’a nezaket ziyaretinde bulundu. 

Çok samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Hakan Berktaş, yaptığı tüm faaliyetlerle ilgili olarak Adnan Danışman’ı bilgilendirdi. Türkiye’nin 6 Şubat’ta yaşadığı Kahramanmaraş merkezli depremlerle kendi memleketi Malatya’da çok büyük yaşandığını kaydeden Berktaş, bu noktada ASRİAD Başkanı Danışman ile bölge ile yapılabilecek ortak çalışmalar noktasında sohbet etti. Danışman, depremin 1’nci gününden itibaren bir kriz masası oluşturarak tamamen kendi üyelerinden oluşturdukları fon ile bölgeye yardım seferberliği başlattıklarını, hala Adıyaman’da bulunan lojistik merkezinde depremzedelere yardımlarının devam ettiğini söyledi. Berktaş da Huzur Evleri Platform Başkanı kimliğiyle Türkiye’deki tüm huzur evleriyle ortak bir karar alarak 500 eengelli, yaşlı veya bakıma muhtaç depremzede aileyi ücretsiz olarak ağırlamayı taahhüt ettiklerini kaydetti. Berktaş, MAKADER olarak aynı zamanda Malatya Ticaret Merkezi olarak ortak bir platform kurduklarını, bu platform üzerinden Malatya’daki depremzede esnafın yeniden canlanabilmesi, alışverişlerin buralardan yapılabilmesi noktasında Adnan Danışman’a görüşlerini aktardı. Diğer yandan yıkıma uğrayan bölgede esnafın canlanması, ihyası, ayağa kalkması yönünde belki konteyner esnaf iş merkezleri kurulabileceğini de ifade eden Berktaş, bu çerçevede ASRİAD’ın da devreye girebileceğini, bu fikrin hayata geçmesiyle depremzedelerin kısa sürede toparlanabileceğini kaydetti. Berktaş, deprem bölgesine karşı pozitif ayrımcılık yapılmasının gerekliliğini de vurgulayarak, bir ürün alınacaksa veya ticaret yapılacaksa, alışveriş gerçekleştirilecekse deprem bölgesindeki üretici ve toptancılarla bağlantı kurularak bölgenin çok daha kısa sürede toparlanabileceğini de söyledi. Berktaş, özellikle büyük ölçekli şirketlerin deprem bölgesine yatırım yapmalarını da tavsiye ederek, bölgeye konteyner huzurevi veya engelli bakım merkezleri açılabileceği bu noktada ASRİAD’dan da desteklerini beklediklerini ifade etti. Sohbette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadleri arasında yer alan Bakım Sigortası konusunu da açan Berktaş, bu çerçevede Bakım Sigortası için yıllardır mücadele ettiğini, toplantılar yaptığını, basın açıklamaları gerçekleştirdiğini, hatta bu bağlamda Bakım Sigortası kanun teklifini ilk olarak Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Başkanı kimliğiyle üzerinde çalışarak hazırlayıp Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdıklarını, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a aktardıklarını dile getirdi. Kendisinin bu dönemde AK Parti’den aday adaylığının da söz konusu olduğunu ifade eden Berktaş, “Ben bulunduğum noktada, bulunduğum yerde milletime hizmet etmeye devam edeceğim. Benim şu veya bu beklentim yoktur. Tek derdim yıllardır biriktirdiğim tecrübelerimle milletime hizmeti öncelemektir” dedi. ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, Hakan Berktaş ile tanışmış olmaktan memnuniyetini dile getirdi ve kendisine üyeleri olmasını tavsiye etti. “Sizi aramızda görmek bizleri çok memnun eder” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme