'Benim Hocam Ekibi' KPSS Söyleşisi Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre Merkezi'nde

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre Merkezi’nde “Benim Hocam” ekibi tarafından KPSS söyleşisi gerçekleştirildi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Güney Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İNÜGAM) Müdürü Prof. Dr. Neslihan Durak, Tarih Öğretmeni Ramazan Yetgin, Coğrafya Öğretmeni Bayram Meral, Tarih Öğretmeni Günay Göktaş, Matematik Öğretmeni Metin Şimşek ve öğrenciler katıldı. Söyleşi başlamadan önce şehit öğretmenler anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Danışmanı ve İNÜGAM Müdürü Prof. Dr. Neslihan Durak konuşmasında şunları dile getirdi:

“Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak çok güçlü bir devletiz. Güçlü bir Cumhuriyete sahibiz, güçlü gençlere sahibiz. Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Kıymetli Metin hocam sizler için böyle bir program yapmayı talep ettiğinde hemen kabul ettim. İçinde genç olan her faaliyetin arkasındayım. Bu sebeple kayıtsız şartsız varlık sebebimiz sizler olduğunuz için kabul ettim.”

Tarih Öğretmeni Ramazan Yetgin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladıktan sonra konuşmasında, her şehirde öğrencilerin imkânının aynı olmadığını ve dershanelerde okuyamadıklarını belirtti. Bu duruma çözüm bulmak amacıyla öğretmen arkadaşlarıyla bir araya gelerek YouTube’da bir kanal açtıklarını söyleyen Yetgin, bu kanal projesi ile KPSS’ye hazırlanan gençlere destek sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yetgin, öğrencilere desteklerinin devam edeceğini ve öğretmenlik mesleğinin çok önemli bir meslek olduğunu dile getirdi.

Söyleşi soru-cevap ve öğrencilere KPSS kitap hediyeleriyle son buldu.

Bakmadan Geçme