Başkan Yılız, '19 Mayıs ruhu bugün de bizler ile yaşamaktadır.'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104 yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirerek açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partimizin 1927 yılında toplanan büyük Kurultayı’nda kurucumuz ve kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Nutku okumaya başlıyor.
Nutuk "1919 yılı Mayıs’ının 19’uncu günü Samsun'a çıktım." cümlesi ile başlıyor.

Mustafa Kemal Atatürk milli mücadelemizin, ulusal bağımsızlık savaşımızın başladığı bu önemli günü o gün kurtuluşa en büyük desteği veren gençlere miras bırakmıştır ve Gençlik Bayramı olarak bağımsızlığımızı, bayrağımızı ve ülkemizi gençlere emanet etmiştir. 

Mustafa Kemal Atatürk Gençliğe Hitabesi’nde "Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir." Diyerek yine Bursa Nutku’nda ise “Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır.” Diyerek cumhuriyeti ve kazanımlarını gençlere emanet ermiştir.

Bu büyük sorumluluğun bilincinde olan tüm gençlere selam olsun.
Bizler inanıyoruz ki; Ülkemizi her daim daha ileri götürmek isteyen gençler bu ülkede cumhuriyetin teminatıdır bekçisidir. 19 Mayıs ruhu bugün de bizler ile yaşamaktadır.

İnanarak söylüyorum; Her gün 19 Mayıs…

Bakmadan Geçme