Başkan Koçak'tan 23 Nisan Mesajı

Ankara Pütürgeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Güzin Koçak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ankara Pütürgeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Güzin Koçak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayan Başkan Güzin Koçak; “Geleceğe güvenle baktığımız, sağlıklı, aydınlık ve huzurlu yarınlar bizlerin olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

Başkan Koçak mesajında; "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Kurtuluş Savaşımız içinde bir dönüm noktası olmuş, Milletimiz, “hâkimiyetin kayıtsız şartsız milletin" kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini destansı bir başarıyla sonuçlandırmış, "Ben ezelden beri hür yaşadım, hür yaşarım" şiarını tüm dünyaya haykırarak sonsuza kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

 

Bu bakımdan 23 Nisan 1920 tarihi, bu milletin önemli günlerinden birisi olmanın yanında, milletimizin her zaman en büyük zorluklara bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her zorluğu onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir" dedi.

 

Tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayan Başkan Koçak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu duygu ve düşüncelerle milli iradenin temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan eden Cumhuriyetimizin ve Gazi Meclis'in Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın asker ve sivil tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sevgilerimi sunuyorum, sağlıklı günler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme