Başkan Karadağ '2 Kişi Hayır Oyu Verdi' Dedi Ama…

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ,

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, ilçeye yapılacak okullar, kaymakamlık ve emniyet binası yapımı için Belediye Meclisi'nden 14 evet 2 hayır oyunun geldiğini belirtmiş ve bu meclis üyelerinin isimlerini sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Bahsi geçen CHP Meclis üyelerinden Murat Karayazıcı, meclis oturumunun videosunu paylaştı ve Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ’ın iddialarının asılsız olduğunu söyledi.
Hekimhan Belediyesinde sular durulmuyor. Belediye Başkanı Turan Karadağ sosyal medya hesabından, "Bugün gerçekleştirdiğimiz olağanüstü Meclis Toplantısında imar ile alakalı gündemde Hekimhan’ımıza yapılacak olan Okullar, Kaymakamlık ve Emniyet Binası yapımı için aldığımız kararda 14 Meclis Üyesi Evet diyerek kabul ederken,2 Meclis üyemiz olan Melda Pektaş ve Murat Karayazıcı gelen yatırımlara Hayır diyerek karşı çıktılar. Şahsım ve onaylayan 14 Meclis Üyesi ile birlikte Hekimhan‘ın lehine olan tüm yatırımlara varız ve hazırız" ifadelerini kullanmıştı. 
KARAYAZICI’DAN VİDEOLU YANIT
CHP’li Meclis üyesi Murat Karayazıcı ise sosyal medya hesabından paylaştığı video ile Karadağ’ın iddialarını asılsın olduğunu söyledi. Karayazıcı yayınladığı yazılı açıklamada, ”Uzun zamandır süre gelen Hekimhan imar planı sorunu zaman geçtikçe yaşanan olaylar ve alınan kararlar göz önünde bulundurduğumda haklılığımı daha da güçlendirmiştir. Şahsım olarak hiç bir zaman siyasi çizgimden tavır ve ödün vermeden Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak yaşamayı ve inandığım değerleri savunmaya sonuma kadar devam ettim ve edeceğim. Zira bugün gelinen bu durumda hiç bir ilke ve değere sahip olmayan aile kavramından bir haber olan şahısın insanları yalan söyleyerek topluma hedef gösterme çabası benim için bardağı taşıran son damla olmuştur. Zira yaşadığım coğrafyada bulunan insanların çıkar ve menfaatlerini her zaman kendi menfaatlerimin önünde olmuştur. Sandıkta ayrışıp mücadele ettiğim insanlarla rant için bir araya gelip partime ve ilkelerime hiç bir zaman ihanet etmedim. Bugüne kadar elimden geldiğince susup cevapsız kalmaya çalıştım ki içinde bulunmaktan gurur duyduğum partimin daha fazla zarar görmesinin önüne geçebileyim. Çevremde şahsımın haklı durumunu bilen destek veren insanları dahi bu uğurda karşıma aldım. Lakin kendi hatalarını ve ısrarla yaptığı yanlışlarını örtbas etmek adına herkesi kendi gibi insani ve ailevi değerlerden bir haber sanarak şahsımı topluma hedef göstermeye çalışan şahıs eğer haklı olduğuna inanıyorsa paylaştığı videonun tamamını ve sesi açık bir biçimde halka sunmalıdır.” Dedi. 
PARTİDEN İHRACINI İSTEMİŞ
Karadağ’ın kendisinin CHP’den ihraç edilmesi için talepte bulunduğunu da ekleyen Karayazıcı, videoyu şahsına yapılan ithamlardan dolayı yayınladığını vurguladı. Karayazıcı,” Daha önce böyle yalanların önüne geçebilmek adına Meclis toplantılarının canlı yayınlanması talebimi reddetmiş ve bu talebim üzerine şahsımı emek verdiğim ve ilkelerinden asla taviz vermediğim partimden ihraç ettirmek için partinden ihraç edilmezse ben partiden istifa ederim tehditleri ile tüm ahlaki boyutların dışına çıkan Belediye başkanı keşke bu gayretini zamanında işler bu noktaya gelmeden tüm resmî yollarla uyarılmasına rağmen göz ardı etmeyip Hekimhan için harcasaydı. Şahsımıza gazete ve sosyal medyada paylaşmış olduğu video görüntülerini kendimi ispat edebilmek adına yönelttiğim soruları ve konunun özünü sizlerle paylaşmak durumundayım. Takdir Hekimhan Halkınındır.” İfadelerine yer verdi. 
 

Bakmadan Geçme