Başkan Güder: '500 Binin Üzerinde Fidanı İlçemizle Buluşturduk'

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında

"Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında yurt genelinde fidanlar toprakla buluşturulmaya devam ederken, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de Belediyeye ait fidan üretim tesisini gezdi ve bugüne kadar 500 binin üzerinde fidanı ilçeyle buluşturduklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 11 Kasım ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Geleceğe Nefes Ol" sloganıyla başlatılan fidan dikim kampanyası Türkiye geneli devam ediyor. "Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında fidanlar toprakla buluşturulmaya devam ederken, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de Battalgazi Belediyesi’ne ait Fidan Üretim Tesisi’ni gezdi. Üretilen fidanları Battalgazi ile buluşturmaya devam ettiklerini belirten Başkan Güder, bugüne kadar 500 binin üzerinde fidanı ilçeyle buluşturduklarını belirtti. 
Yeşil Battalgazi’yi yapılan çalışmalarla daha da yeşillendirdiklerine dikkat çeken Başkan Güder, “Türkiye Yüzyılına Nefes temasıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında Battalgazi Belediyemize ait Fidan Üretim Merkezi’mizi ziyaret ettik. Bu merkezimizde her mevsim üretimimiz devam ediyor. Merkezimizde şuana kadar 500 binin üzerinde fidanımızı toprakla buluşturduk. Amacımız; kuraklığın arttığı Dünyamızda kuraklığı ortadan kaldırmak. Hedefimiz bu sayıyı daha da arttırmak. Yeşil Malatya’mızı daha da yeşil yapmak için gece gündüz çalışmalarımız devam edecek” dedi.
 

Bakmadan Geçme