Başkan Ergül'ün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı

Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Ergül  mesajında şu ifadelere yer verdi:
Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.
 Medya kuruluşlarının ve basın mensuplarının herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan, ülkemizin her bir köşesinde, dünyanın dört bir tarafında olup biteni insanlarımıza ulaştırmasını sağlamak demokrasinin de gereğidir.
Gazetecilik, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibariyle de bir kamu hizmetidir. 
Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.
Kamuoyunu aydınlatmak, toplumun  haber alma özgürlüğünü sağlamak için her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, görevlerini yerine getiren basın mensuplarının çalışmaları takdire şayandır.
Basın mensuplarının meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacaklarına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceklerine inancım tamdır.
Bu duygularla tüm Basın Emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevi başında vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bakmadan Geçme