Başkan Er, Özal ve Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıldönümünde bir mesaj yayınladı

'Özal Köklü Değişimlere öncülük Etmiştir'

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, merhum Cumhurbaşkanı hemşehrimiz Turgut Özal ile bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybeden Malatya eski Belediye Başkanlarından ve Malatya eski Milletvekili Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıldönümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın 31. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda;

"Türkiye'nin gelişme ve kalkınma sürecinde çok önemli bir rol oynayan seçkin devlet adamı ve siyasetçi Turgut Özal, milletimiz tarafından her zaman saygıyla yad edilecektir. Rahmetli Turgut Özal, ekonomik ve siyasi engelleri ortadan kaldırıp, dar kalıplara sokulup kendi kaderine terk edilmek istenen Türkiye'nin çehresini değiştirecek değişim ve dönüşüme öncülük ederek, milletimizin gönlünde taht kurmuştur.

Turgut Özal, bu topraklarda doğup büyüyen, Türkiye'de standartları değiştiren, milletimizin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamıydı. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevlerinin yanı sıra bürokrat olarak da ülkemize önemli hizmetler sunmuş, tabuları yıkarak Türkiye'yi dünyaya açan ve çağa uygun politikaları hayata geçiren güçlü bir liderdi. 

Her zaman devletimizin ve milletimizin önüne büyük hedefler koyan Özal, fikirleri,
düşünceleri, girişimleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, köklü değişimlere öncülük etmiş demokrasimizin gelişmesi ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli roller üstlenmiştir.

Merhum Özal, sadece ülkemizde değil başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde itibar görmüş, saygı duyulmuş bir liderdi.

Hemşerimiz merhum Turgut Özal'ı vefatının 31. yıldönümünde saygı rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

HAMİT FENDOĞLU, SAYGINLIĞI, CESARETİ VE YİĞİTLİĞİYLE GÖNÜLLERDE TAHT KURMUŞTUR.


Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 46 yıl önce menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Malatya Belediyesi eski Başkanı ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu'nu yayınladığı bir mesajla andı. 


Başkan Er mesajında;

"46 yıl önce gerçekleşen hain bombalı saldırı sonucunda, Malatya'nın eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu, gelini ve iki torunuyla birlikte şehit düşmüştür. Yiğitliği ve vatanseverliğiyle milletimizin gönlünde özel bir yere sahip olan Hamit Fendoğlu'nu, ölüm yıldönümünde rahmetle anıyorum.

Saygınlığı, cesareti ve yiğitliğiyle gönüllerde taht kurmuş olan Fendoğlu, cesareti ve kararlı duruşuyla ülkemizin huzurunu hedef alanlara karşı dik bir duruş sergilemiş ve bu tutumuyla her zaman minnetle anılacaktır.

Hamit Fendoğlu, hayatı boyunca Türkiye siyasetine mertliği ve dürüstlüğü ile damga vurmuş bir siyaset adamıydı. Onun hayatı haince tasarlanmış bir bomba düzeni ile son bulsa bile, şahsiyeti, hakkaniyeti kişiliği, mertliği her zaman bu topraklarda yaşayacaktır. Bu toprakların manasında bu var. Harcında adalet var, vicdan var, kardeşlik var, vatan var, bayrak var, millet var.

Malatyalıların kalbinde müstesna bir yere sahip olan Malatya eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ile hayatını kaybeden gelini ve iki torununu rahmetle ve minnetle anıyorum.

Haince gerçekleştirilen terör saldırılarını dün olduğu gibi bugün bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.


 

Bakmadan Geçme