Başkan Avcu'dan farkındalık etkinliği

BBP kadın kolları Malatya İl Başkanı Aysun Avcu ve Yönetim Kurulu üyeleri engelliler için farkındalık etkinliği düzenledi.

BBP kadın kolları Malatya İl Başkanı Aysun Avcu ve Yönetim Kurulu üyeleri  engelliler için farkındalık etkinliği düzenledi.
BBP Kadın Kolları Malatya İl Başkanı Aysun Avcu  ve Engellilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Şenay Ergül ün birlikte organize ettiği  etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Gülenyüz Cafe’de  düzenlenen etkinliğe , Kanaat Önderleri Kadın Grubu Başkanı Nurgül Bektaş Yakın ve Yönetim kurulu üyeleri, Toprak Ana kadın kooperatifi Başkanı Ayşe uzun kayış ,BBP Battalgazi İlçe Kadın kolları başkanı Aliye Aybar , İl Başkan Yardımcısı Mine Varol ve çok sayıda engelli katıldı.
Programda kısa bir konuşma yapan Engellilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Şenay Ergül,’’ Bir aradayız ve  umutluyuz. Bir arada olmak, aynı hedefe,  aynı ideallere ve geleceğe odaklanmak demektir’’dedi. 
Ergül,’’ Medeniyetleri kuran "fikir" lerdir. Kas gücü ve kaba kuvvet değildir. Medeniyet, çoğulcu fikirlerin bir araya gelmesiyle yeşerir.  Bu yüzden partimizin bünyesinde böyle sohbetler düzenliyoruz. Bu sohbetlerimiz devam edecek.. Etmeli de.. Ortak bir dünya tasavvurumuz varsa sık sık bir araya gelmeliyiz.Şunu unutmayalım.. Engeller bedende olur, fikirler engel tanımaz. Bu yüzden içinde olduğumuz topluma fikirlerimizle katkı sunmalıyız .Ama bunun için, bizlere zorluk çıkaran dış etkenleri, engelleri tahammül edilebilir sebiyelere indirilmesi gerekiyor. Bununiçin bize düşen fikirlerimizi sunmak.. Bu fikirlerde böyle bir araya gelmelerle ortaya çıkar. Evet... Biz engelliyiz, fikirlerimiz değil. Fikirler engel tanımaz.. Bu topluma verecek çok şeyimiz var, bunu biliyoruz ve üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz’’ifadelerine yer verdi.
‘’Sadece 3 Aralık'ta bir güne özel hatırlanmak yerine ,  her zaman yanlarında olabilmek,yaşadıkları sorunları dinlemek ,ihtiyaç ve beklentilerine dokunabilmek ve çözüm önerileri noktasında istişare edebilmek adına güzel bir etkinlik gerçekleştirdik’’diye belirten BBP  Kadın Kolları Malatya İl Başkanı Aysun Avcu  ise,’’ bizim her gün bir arada olmamız, her gün bir arada birbirimizin yaralarına merhem olmamız gerekiyor .Engelli kardeşlerimizin iş ve sosyal hayatlarındaki yaşam standartlarını engelsiz hale getirmek hepimizin görevidir. Engellilik konusu sadece engelli bireylerin ve ailelerinin sorunu olmamakla birlikte bütün toplumu ilgilendirmektedir. Her bireyin ileride bir engelli adayı olabileceğinin de bilinciyle engelli bireylerin toplumda sorumluluk almalarına yardımcı olarak kendi yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlamalıyız. Asıl engelin kalplerde olan sevgisizlik, merhametsizlik ve zihinlerde olan empati yoksunluğu olduğu aşikardır’’dedi.
Çeşitli ikramlar ve çay eşliğinde yapılan sıcak sohbetlerin dikkat çektiği etkinliğe katılan  engelli bireyler güzel vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı.
"Farkındalık etkinliğinde görüldüğü gibi, engellilik hayatın içinde olmayı engellemiyor. Engelli kardeşlerimiz eğitim, dayanışma ve gönüllülük ile sosyalleşerek yaşamın içinde yer alıyorlar. 
HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme