Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Vali Aydın Baruş, Cihannüma Malatya Temsilciliği ve Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Temsilciliğinin İmam Hatip Okullarında YKS ve LGS'de dereceye giren öğrencileri

Vali Aydın Baruş, Cihannüma Malatya Temsilciliği ve Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Temsilciliğinin İmam Hatip Okullarında YKS ve LGS'de dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek üzere organize ettiği programa katıldı.

Selahattin Eyyübi İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Vali Aydın Baruş, Malatya Ak Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Kayseri Ak Parti Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, siyasi partilerin temsilcileri, derneklerin temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Cihannüma Malatya Dernek Başkanı Erhan Berk ve Malatya Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdurrahman Taşkesen programın açılış konuşmasında bu organizasyonu düzenleme amaçlarının gençlerimizi motive etmek olduğunu söylediler. Hem başarılı İmam Hatip öğrencilerini ödüllendirmek hem de çocuklarımızı İmam Hatip okullarına teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade ettiler.

Vali Aydın Baruş ise yapmış olduğu konuşmasında; “Yaklaşık 1 buçuk yıldır salgın nedeniyle yavrularımız okullarından uzak kaldılar. Çocuklarımız 6 Eylülden itibaren yüz yüze eğitime kavuşacaklar.

İnsanın hayatına yön veren 3 temel unsur var. Birincisi İlim, ikincisi İrfan ve üçüncüsü de Ahlak. Dünyanın farkında olmak için ilim tahsil etmek zorundasınız. Yaşamınızın manasına varabilmek için bilimle donanmak zorundasınız. O bilgileri hayatınızda uygulamak ve o bilgilerle hem kendinize hem toplumunuza hem ülkenize hem de dünya insanlığına hizmet etmek durumundasınız. İnsan hayatının sadece maddi yönü yok. Çünkü insan maddi ve manevi varlığıyla insandır. İmam Hatipler sadece ilim tahsil edilen yerler değil aynı zamanda irfan ve ahlak eğitimi verilen müesseselerdir. Ülkemizde manevi önderler yetiştirmek için çok uzun yıllar boyunca zahmet verilerek kurulmuş okullardır. Bu okulların kuruluşuna öncülük eden Mahmut Celaleddin Ökten ve Tevfik İleri gibi büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. İmam Hatip Okullarımız sayesinde bu manevi eğitim hamlesinin bir parçası olarak ülkemize ilerde hizmet edecek, insanlığa hizmet edecek çok önemli liderler yetiştiriyor. Bu lider adayı kardeşlerimizin ödüllendirme programını düzenleyen Cihannüma Malatya Temsilciliği ve Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Temsilciliğine çok teşekkür ediyorum. İmam Hatiplerdeki bu başarı buralara olan teveccühü arttırarak velilerimizin ve öğrencilerimizin bu okulları tercih etmelerini arzusunu da arttırmaya devam edecektir. YKS ve LGS’de başarı gösteren kardeşlerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.

İmam Hatip Ortaokullarında ve İmam Hatip Liselerinde öğretim gören ve LGS ve YKS’de dereceye giren 12 öğrenciye ödülleri protokol tarafından verilerek başarılı öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri tebrik edildi.

Bakmadan Geçme