Bakır'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 104. yıl dönümünü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı büyük bir gurur ve kıvançla kutladığımız bu güzel günde; tüm vatandaşlarımızın ve yarının büyükleri çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.
23 Nisan 1920, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ sözünden hareketle ecdadımızın birlik ve beraberlikten ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler verdiği, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma adına Milli İradeyi hâkim kılıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirdiği ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarihtir. 
Büyük Önder Atatürk’ün ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”, insanların barış ve huzur içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşması umudunun, minik yürekler aracılığıyla tüm insanlığa verilen en anlamlı mesajıdır.
Gelecek nesillerin çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim almaları, kendilerini her alanda geliştirmeleri için büyük bir gayret içindeyiz. İnanıyorum ki; sorumluluklarının bilincinde, Ülkesini ve Milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye hakim, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir nesil yetişmektedir. Bütün çabamız çocuklarımıza daha iyi, daha mutlu ve müreffeh bir gelecek bırakabilmek içindir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı, birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, milletimizin ve bu günü anlamlı kılan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.

 Behçet BAKIR
Malatya İl Milli Eğitim Müdürü

 

Bakmadan Geçme