Bakan Kasapoğlu, Depremzede Çocuklarla Tenis Oynadı

Bakan Kasapoğlu, Depremzede Çocuklarla Tenis Oynadı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kahramanmaraş'taki konteyner kentte yapılan portatif tenis kortunun açılışını yaptı. Kahramanmaraş'taki depremde eşi ve oğluyla birlikte hayatını kaybeden tenis antrenörü Tuba Pidecioğlu'nun isminin verildiği kortta Bakan Kasapoğlu, açılışta depremzede bir çocukla da kısa bir maç yaptı.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, depremin yaralarını sarmak için devlet ve milletin omuz omuza mücadele verdiklerini belirterek, ‘’Aynı ruhla yaralarımızı birer birer onaracağız ve tamir edeceğiz. Bir yandan normalleşme çalışmaları yeni konutlar, diğer yönüyle hayatın olağan akışı gereği sosyal süreçler, eğitim ve pek çok çalışma da devam ediyor." diye konuştu.

 

Bu süreçte sporu yaraları saran bir rehabilitasyon hizmeti olarak sunmanın çalışmasını yaptıklarını anlatan Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

 

"Federasyonlarımız, kulüplerimiz çok ciddi iş birliklerimiz var. Özellikle çadır kentler, konteyner kentler ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın yoğunluklu olarak kaldığı yurtlarımızda spor çalışmalarımızı pek çok alanda her geçen gün güçlendiriyoruz. Bugün de Tenis Federasyonumuz ile başlattığımız tenis eğitimi çalışmaları ve bununla birlikte inşa edilen kortlar devreye giriyor. Kahramanmaraş'ta bugün bunun başlangıcını yaptık. İnanıyorum ki bu süreçte sporu pek çok branşıyla, değerli kulüplerimizle, federasyonlarımızla ve tabii ki hocalarımızla, onlarla birlikte en güçlü şekilde değerlendireceğiz. İnşallah bu süreçte sporun, rehabilite eden yönünü ve bu gücünü de en güçlü şekilde değerlendirip gençlerimizi hem moral motivasyon açısından hem de onların bu anlamdaki ilgi ve yeteneği açısından bakanlık olarak tüm paydaşlarımızla destekleyeceğiz" dedi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Bakmadan Geçme