Aziz öğretmenlerimizi el üstünde tutmak gerekir

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları söyledi:

Başkan Şengönül: Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın bir meslektir.

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları söyledi:

Toplumun her ferdini ayrı ayrı yetiştiren öğretmenlerin bir toplumun huzur ve mutluluğunda, gelişip kalkınmasındaki rolü kelimelerle ifade edilemez. Böylesine kutsal bir mesleğin sahiplerini mihnet içinde bırakmak değil, onları minnetle hatırlamak, aziz öğretmenlerimizi el üstünde tutmak gerekir.
Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakârlık gerektiren bir meslektir. Milletlerin geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin çalışmaları emekleri her türlü takdirin üstündedir. Günümüzde gençlerimizin her türlü gayri milli ve gayri ahlaki saldırılara maruz kalması ve özellikle sosyal medya üzerinden gençlerimizin tabiri caizse esir alınması öğretmenlerimizin sorumluluğunu kat ve kat artırmaktadır. Öğretmenlerimiz her şeyin en iyisini en güzelini hak etmektedir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır” sözüyle de öğretmenlerimizin Türkiye’nin çağdaşlaşmasındaki önemi açıkça ortaya koymaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Şehit edilen öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cennet vatanımızın her köşesinde fedakarca görev yapan kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum.

Bakmadan Geçme