Azerbaycan Fransa'ya nota verdi

Fransa'nın Bakü Büyükelçisi Anne Boillon, 28 Aralık'ta Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'na davet edildi ve protesto notası verildi.

Fransa’nın Bakü Büyükelçisi Anne Boillon, 28 Aralık’ta Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’na davet edildi ve protesto notası verildi.

 

Agil ALESGER - AZERBAYCAN - Birlik Haber Ajansı - BHA


 

Fransa hükümetinden gerekli tepkinin gelmemesi bağlamında, Fransa’nın çeşitli siyasi güçleri tarafından Azerbaycan’a yönelik açık iftira ve garaz temelinde kurulan kampanyanın genişletilerek sürdürülmesinden duyulan rahatsızlık ifade edildi.


 

Bu çerçevede, birkaç gün önce Fransa Parlamentosu’nda temsil edilen siyasi güçlerin liderleri adına Fransa Cumhurbaşkanı’na hitaben yazılan bir mektupta, Azerbaycan’a yönelik asılsız suçlamalarda bulunulmasının, Azerbaycan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne saldırı niteliğinde adımlar atılması çağrısının kabul edilemez olduğu belirtildi.

 

Söz konusu mektubun, Fransız Parlamentosu’nun her iki meclisinde Azerbaycan’a yönelik asılsız suçlamalarla dolu kararlar kabul edilmesi de dahil olmak üzere, kasıtlı ve sistematik olarak yürütülen bir dizi Azerbaycan karşıtı açıklamalarının devamı olduğu vurgulandı.

 

Azerbaycan tarafı, Fransa hükümeti tarafından Azerbaycan’a yönelik kampanyanın derhal durdurulması amacıyla gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. (Yeniçağ Medya Gurubu Azerbaycan)

Bakmadan Geçme