Ayhan Koç Özel Mezar Yeri Tahsisini Kabul Etti

CHP Erzurum birinci sıra milletvekili adayı Dr. Ayhan KOÇ, katıldığı bir programda

CHP Erzurum birinci sıra milletvekili adayı Dr. Ayhan koç, katıldığı bir programda, istifasından hemen önce söz verdiği özel kişilere mezarlık yeri tahsis ettiğini kabul etti.
CHP Erzurum Milletvekilliği adaylığı öncesi İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı görevini yürüten Ayhan KOÇ ile ilgili, daha önce ulusal medyada iddia niteliğinde bir haber yapılmış ve detaylara ulaşılamamıştı.
Daire Başkanlığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı olan Ayhan KOÇ, İmamoğlu’nun kendisine sunduğu destek ile CHP Erzurum birinci sıra adayı olarak seçime dâhil olmuştu.
Seçim çalışmaları esnasında katıldığı bir programda kendisine sorulan ‘Mezarlık Tahsis’ sorusunu cevaplayan Ayhan Koç, İBB’de Mezarlıklar Daire Başkanlığı görevi sonunda, daha önceden söz verdiği kişilere özel tahsis alanını açarak, tahsisleri gerçekleştirdiğini kabul etti.
Sekiz ay boyunca kapalı tuttuğu mezar tahsis alanlarını, istifa öncesinde daha önce vermiş olduğu sözlere istinaden açtığını dile getiren Ayhan KOÇ, ‘Mezar tahsisini hak etmiş, bu ülkeye bu devlete verdiği katkıdan dolayı o bulunduğu yerde oturan, tam da o mezarlıkta defin hakkı olan, tahsis edilmek için gelip bize talep edenlere, şuan kapalı ama söz açıldığı zaman ben size tahsis yapacağım demişiz. Şimdi bu söz verdiğimiz insanlara, oradan ayrılmadan önce bu sözümüzü tutmuşuz.’ dedi.
Program sunucusunun, ‘Bireysel olarak verdiğiniz bir sözü tutmuşsunuz yani’ sorusuna, ‘Tabi ki, başka ne olabilir ki?’ diyen Koç, sunucunun ‘Nihayetinde bürokrasi kanadındaki insanlara bu verildi’ söylemine ‘Tabii ki. Bakın bir tane hemşerimiz var orada. TMSF Başkan yardımcısı. Ney yapacağız?’ şeklinde cevap verdi.
CHP Erzurum Milletvekili Adayı Dr. Ayhan Koç, bu açıklamaları ile kamuoyu tarafından bilinen ‘Özel Kişilere Yer Tahsisi’ iddialarının gerçekliği de ispatlanmış oldu.
Öte yandan Ayhan Koç’un yaptığı açıklamalar kamuoyu tarafından tepki ile karşılandı. 
Kamu bürokrasisinde görev yürütmenin, özel mezarlık yer tahsisi hakkının olacağı anlamına gelemeyeceğini dile getiren vatandaşlar, ‘ Anlaşılan o ki,  Ayhan bey siyasi ikbali için verdiği bireysel sözleri tutmuş. Bu alanda yapmış olduğu açıklamaları ‘Özrü kabahatinden büyük olarak algılıyoruz. Bu insanlar mı vekil olduktan sonra vatandaşın haklarını koruyarak hak, hukuk ve adaleti sağlayacağını söylüyorlar’ diyerek tepki gösterdi.

Bakmadan Geçme