Aşıklar ve onların eserleri tek bir kitapta buluşturulacak.

Han Yolu Doğa ve Kültür Varlıkları Koruma Platformu tarafından yörede yetişen Aşıklar ve onların eserleri tek bir kitapta buluşturulacak.

Hekimhan’da doğal yaşam ve kültürün korunması konusunda gündem oluşturan, sivil inisiyatifi devreye koymak için çaba gösteren Platform, yeni bir proje ile bölgenin kültürel değerlerinden biri olan Aşıklık kültürünün temsilcilerini tek bir kitapta toplayacak.

Proje ile ilgili Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada,” Bilindiği gibi yöremizin doğal ve kültürel mirasını korumak amacı ile bir araya gelerek sivil bir inisiyatif oluşturmuş bulunmaktayız. Kısa süre içinde organize olarak büyüdük ve herkesin dikkate almak durumunda kaldığı bir organizasyona dönüştük. Acil bir sorun olarak karşımıza çıkan ve doğal – çevremizi olumsuz olarak etkileyecek maden aramaları konusunda önemli bir duyarlılık oluştu. Bu yakıcı sorun gündemin birinci maddesi olarak önümüzdeki sürece damgasını vurmaya devam edecektir. Ayrıca Kuruluş amaçlarımızdan olan; Somut kültürel değerlerimizin tanıtılması, onarılması ve kullanıma açılması. Kültürel mirasımız ve inanç merkezlerinin tescillerinin yapılması. Yörenin çok zengin aşıklık geleneğinin geçmişteki ve günümüzdeki temsilcilerinin topluca tanıtılması amacına yönelik olarak bir kitap hazırlanması. Benzeri çalışmaların daha da çeşitlendirilip geliştirilerek, ülke gündeminde yapılacak tanıtım çalışmaları, hem yöremizin kalkınmasına, hem de korunmasına yönelik katkı sağlayacağına inanıyoruz. Yöremiz aşıklık geleneğine yönelik olarak, kitapta yer almasını uygun gördüğünüz aşıkların kısa öz geçmişleri ve uygun görülen şiirleri bize ulaştırırsanız, değerlendirilecektir.” Denildi.

Bakmadan Geçme