Arguvan Nazım Hikmet Meydanında 19 Mayıs Kutlaması Yapıldı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 104. Yıl dönümü dolayısıyla Şehit Tuncay Göksu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 104. Yıl dönümü dolayısıyla Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesindeki öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı kutlama programı Nazım Hikmet Meydanında gerçekleştirildi.
Programa Arguvan Kaymakamı Adem Karataş, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Ali Ayva, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Yıldırım, CHP Arguvan İlçe Başkanı Ekber Aslantürk, CHP Kadın Kolları İlçe Başkanı Gül Nilay Mıllaoğlu, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, şiirlerin okunması, öğrenciler tarafından sergilenen gösteri ve folklör gösterisi ile sona erdi.
Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş yaptığı konuşmada  “ Ulu Önderimiz Mustafa Kemal  Atatürk’ün düşüncelerini daha iyi anlamak, ilkelerine sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi yaşatmak ve bundan sonra da kararlılıkla sürdürmek zorundayız. Bizler var oldukça, Atamızın değerlerine sahip çıkacağız. Bağımsızlık ve özgürlük ateşi hiçbir zaman sönmeyecektir. Atamızın ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek ülkeyi emanet ettiği Türk gençliğine güvenimiz hiç bitmeyecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını minnet ve rahmetle anıyor, aydınlık yarınlarımızın mimarı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.
 

Bakmadan Geçme