Arguvan'da Cumhuriyet Konseri Düzenlendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Arguvan'da konserle başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Arguvan’da konserle başladı. Cumhuriyet Konseri’ne katılan yüzlerce davetli türküler eşliğinde cumhuriyeti kutladı.

Arguvan Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Konseri düzenlendi. Nazım Hikmet Meydanı’nda düzenlenen konsere, Arguvan İlçe Kaymakamı Seher Söyler, belediye başkanı Ersoy Eren, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, CHP İl Başkan Vekili Cengiz Özdemir, ilçe emniyet amiri Mehmet Yıldırım, ilçe jandarma komutanı Arif Köse, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Konserin açılış konuşmasını yapan Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük emaneti olan cumhuriyetimiz 102 yaşında.
Öncelikle Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan uğruna canını veren şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum.
Buradan, Arguvan’dan, Nazım Hikmet Meydanı’ndan bir kez daha haykırarak söylemek istiyorum ki, özgürlük ve adaletin en büyük güvencesi olan cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız” dedi.

Sanatçı Mahir Yiğitler’in türküleri eşliğinde eğlenen yüzlerce kişi daha sonra usta sanatçılar Müslüm ve Mustafa Eke’nin türküleriyle cumhuriyet coşkusunu yaşadılar.
Konser cumhuriyet marşlarını hep birlikte söyleyerek sona erdi.

Bülten

Bakmadan Geçme