Ankara Sivas Hızlı Tren Hattı İlk Seferini Gerçekleştirdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hızlı trenin Sivas'ta kalmayacağını, Erzincan'a, Erzurum'a,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hızlı trenin Sivas'ta kalmayacağını, Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a kadar hızlı trenle gidileceğini belirterek, “O da yetmez, Bakü'ye kadar hızlı trenle gideceğiz. Hayallerimiz, hedeflerimiz büyük” dedi.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı Sivas’ta düzenlenen törenle hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ilk seferle Sivas’a geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sivas'a hızlı trenle geldiklerini kaydederek, “Sivas'a bunun en hızlısı yakışır. Hayaller bir bir gerçek oluyor. Sivaslılar, Yiğidolar her şeyin en iyisine layık. Sizin için her şeyin en iyisini yapmak içinde durmadan koşacağız. Doğru zamanda doğru adımlarla koşmaya hazır mısınız? 14 Mayıs'ta Sivas'ta sandıkları patlatmaya hazır mısınız?” ifadelerini kullandı.

Sivas’a Ankara’dan 2 saatte, İstanbul’dan 6 saate gidileceğine dikkati çekti. Karaismailoğlu, “Yollar kısalıyor, mesafeler kısalıyor, sevdiklerimize daha hızlı kavuşuyoruz. 21 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayal edilen her şeyi bir bir gerçeğe dönüştürdük. 14 Mayıs'tan sonra da bütün hayalleri gerçeğe dönüştürmeye hazır mısınız? Sivas hazırsa Türkiye hazırdır" dedi.

YARIN SİVAS-SAMSUN SEFERLERİNİ BAŞLATIYORUZ

Hızlı trenin Sivas'ta kalmayacağını, Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a kadar hızlı trenle gidileceğini dile getiren Karaismailoğlu, "O da yetmez, Bakü'ye kadar hızlı trenle gideceğiz. Hayallerimiz, hedeflerimiz büyük. Tek derdimiz var, Türkiye'yi dünyanın lider güçlü ülkesi yapmak. Onun için 21 yıldır çalıştık, 21 yıllık istikrar sürecinde pek çok şeyi hallettik. Türkiye doğru zamanda, doğru yatırımlar yaparak dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden birisi olmuştur" diye konuştu.

YARIN SİVAS-SAMSUN TRENLERİMİZİ BAŞLATIYORUZ

Demiryollarını 13 bin 200 kilometreye çıkardıklarını, hedeflerinin bunu 28 bin kilometreye çıkarmak olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Bizim işimiz hizmet, desteğimizi aziz milletimizden alıyoruz. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği, güçlü iradesi sayesinde koşmaya devam edeceğiz. Bizler, sizden alacağımız bu büyük destekle daha fazla çalışacağız. Tek derdimiz var, milletin derdiyle dertlenmek. Milletten oy alıp millete bakmayanlara sandıkta en büyük dersi vermeye hazır mısınız? Türkiye düşmanlarının desteklediği ittifakları sandıkta boğmaya hazır mısınız? İşte bu ses, işte bu güç bizi uçuracak. Ankara-Sivas hızlı trenimiz hayırlı olsun. Yarın ayrıca Sivas -Samsun trenimizi de başlatıyoruz." (Birlik Haber Ajansı-BHA)


 

Bakmadan Geçme