Ankara Esnaf Çarşısı bitme aşamasına geldi

'Destek ve katkılar, bir nebzede olsa buradaki esnafa güç vermiştir'

Malatya’daki 6 Şubat depremlerinde işyerleri yıkılan esnaflara destek amacıyla Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin öncülüğünü, Sanayi Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Fırat Kalkınma Ajansı’nın da destek verdiği Ankara Esnaf Çarşısı’nın yapımı son aşamaya getirilerek, çok yakında 150 esnafa dükkanların teslim edileceği, 50 yeni dükkanın daha aynı bölgede yapılacağı açıklandı. 

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Mehmet Yiğiner, Fırat Kalkınma Ajansı  Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Malatya Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Eski Rus Pazarı’nda Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yaptırılmakta olan Ankara Esnaf Çarşısı’nda incelemelerde bulundular. 

-“Destek ve katkılar, bir nebzede olsa buradaki esnafa güç vermiştir”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB)  Başkanı Şevket Keskin, “Esnafım adına, yıkılan Malatya’m adına,  Ankara Valimiz Vasip Şahin’e, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Mehmet Yiğiner ve Ankara esnaf camiasına çok teşekkür ediyorum. Malatya’nın ve Malatyalı esnafın acısını paylaştılar. Ticareti ayağa kaldırmadan Malatya’yı ayağa kaldıramazsınız. Türk Esnaf camiası içinde Ankara başta olmak üzere diğer illerdeki esnaf teşkilatlarımız karınca kararınca destek ve katkı vermesi, bir nebzede olsa buradaki esnafa güç vermiştir, esnafın ayağa kalkması için mücadele verildi. Malatya esnaf camiası adına deprem süresince yaralarımızın sarılması adına katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

-“150 dükkan yapıldı, bir 50 dükkan daha talep edildi, tamam, onu da yapacağız”

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Mehmet Yiğiner, “Ahiliğin en 
önemli kuralı yardımlaşma ve dayanışmadır.  Bizde Ankara esnafı adına Malatya’daki esnafımıza destek olalım diye bir çarşı yapma fikri oluştu. Ankara Valimiz Sayın Vasip Şahin bu konuyu bize iletti, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile de görüşerek gönüllü olarak bu işe girdik.  İyiki de girmişiz. Şu anda 100 dükkan bitmiş durumda, bir 50 dükkan daha talep edildi, tamam onu da yapacağız, dönüş yok. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yaralarımızı birlikte saracağız. Biz bugün, devletimizin, sizlerin, esnafımızın yanında olmayacağız da ne zaman olacağız. Çarşımız gerçekten güzel olmuş. Burası başlarken geçici olarak başlamıştı, ama burası kalıcı olacak. Sağlam bir yapı oldu” şeklinde konuştu.

-“Bu proje gerçekten bir dayanışma örneği”

Fırat Kalkınma Ajansı  Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ise şunları söyledi, “Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımızın destekleri ile Fırat Kalkınma Ajansının da alt yapısını tamamlayarak bitirme aşamasına getirdiği Ankara Esnaf Çarşısında bir aradayız. İnşallah bir 10 gün içinde 150 dükkanı bitirip esnaflarımıza teslim edeceğiz.  Bu proje gerçekten bir dayanışma örneği olan, esnaflarımızın dayanışması sonucu ortaya çıkan kalıcı ve konforlu bir çarşı oldu. Burası eski adıyla Rus Pazarı şimdi adıyla da Ankara Esnaf Çarşısı. Burası deprem sonrası Malatya’da esnaflar için önemli bir cazibe merkezi olacak. Burası 150 dükkan ile başladı, 50 dükkan sözü daha verildi. Bizde alt yapısını yapacağız.”

Bakmadan Geçme