Anavatan Partisi'nin Net Tavrı

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, son dönemde Türk siyasetinde yaşanan 'siyasi rüşvet' tartışmalarına sert bir yanıt verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkındaki açıklamaları ve diğer parti başkanlarına yönelik iddiaları üzerine konuşan Çelebi, Anavatan Partisi'nin duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

ANAVATAN PARTİSİ'NİN NET TAVRI

Genel Başkan Çelebi, "Ülkemizi en iyi biz yönetiriz. Vatandaşlarımız bize bu yetkiyi vermiyor ise en iyi yönetecek kişiyi destekleriz. Ancak, parti politikalarını koltuk pazarlığı ve siyasi rüşvet üzerine kurmak, Anavatan Partisi'nin değerlerine aykırıdır" dedi. Çelebi, Muharrem İnce'nin ilçe belediyesi taleplerine de değinerek, "Bir parti, yalnızca bir ilçe belediyesi için kurulmaz. Bu, siyasi değerlerin ve ideallerin pazarlık konusu yapıldığının göstergesidir" ifadelerini kullandı.

ANAVATAN PARTİSİ'NİN ŞEFFAF VE PRENSİPLİ SİYASET ANLAYIŞI

Çelebi, "Anavatan Partisi olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de doğruları söylemeye, doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz. Geçmiş dönemlerde Cumhur İttifakı'nı destekledik ancak hiçbir pazarlık koltuk makam talep etmedik, pazarlık içerisinde olmadık. Bugün kendi adaylarımızla çıktığımız bu seçim döneminde aday çıkarmayacağımız bölgelerde de en doğru adayı bu esaslar doğrultusunda destek vereceğiz" ifadeleriyle, parti olarak şeffaf ve prensipli bir siyaset anlayışını benimsediklerini vurguladı.

TÜRK MİLLETİNİN OYLARI İPOTEKLİ DEĞİL

Çelebi, "Aziz Türk milletinin oyları kimseye ipotekli değildir. Anavatan Partisi olarak, bu oyları kazanmak ve ülkemizi daha iyi bir yere taşımak için çalışıyoruz. Siyasetteki bu tür pazarlık anlayışı, demokrasiye zarar verir. Parti olarak, Türk demokrasisini ve siyasi etiği koruma konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.  

Bakmadan Geçme