Anasınıfı Öğrencilerinden Anlamlı etkinlik

Alpaslan İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğrencileri Ramazan Kolisi hazırladı

Alpaslan İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğrencileri  ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kendi imkanları ile Ramazan Kolisi hazırladı
Okul yönetimi, öğretmen ve velilerin sağladığı desteklerle beraber Anasınıfı öğrencileri yerel marketlerden aldıkları bakliyat, yağ, şeker, un, çay ve makarna gibi temel gıda malzemeleriyle yardım kolilerini kendileri hazırladı. Aile nüfusunun yoğunluğuna göre içeriği değişen çok sayıda  yardım kolileri paketlendikten sonra ailelerin evlerine teslim edilmeye başlayacak.
11 ayın sultanı Ramazan ayının, tüm İslam aleminde olduğu gibi Alpaslan İlköğretim Okuluna da tüm bereketiyle geldiğini söyleyen Anasınıfı Öğretmeni Derya Demirci,"Öğretmenlerimizin de desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere Ramazan paketleri hazırladık. Dileyen imkanı olduğu kadar gıda ürünü desteğinde, dileyen de maddi yardımda bulundu. Böylece ihtiyaç sahiplerimizin sofrasına Ramazan bereketini taşımış olduk. Okul olarak Ramazan vesilesiyle insana değer verme, paylaşma, dayanışma, yardımlaşma, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik gibi birçok ahlaki değeri her birimiz tekrar hatırlamış olduk" dedi.
Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Doğan,’ Çocuklarımız adeta yardımlaşmada yarıştılar. Ramazan boyunca ve sonrasında  yardımlar geldikçe daha fazla ihtiyaç sahibi haneye ulaştırmaya devam edeceğiz’’diye belirtti.

Müdür Yardımcısı Cevdet Durak,"Okulumuzda paylaşma, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik noktasında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz dünyevileşen dünyada unuttuğumuz bazı değerlerimizi tekrar hatırlamış olduk. Bizler yardımlaşma projemizle birçok ihtiyaç sahibi ailemizin gönüllerine Ramazan vesilesiyle akmış olduk" ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin büyük girişimi, öğretmen ve velilerin de destekleriyle gerçekleştirilen etkinliğin asıl amacın yardımlaşarak genç neslin maneviyatını yükseltmek olduğunun altını çizen Alpaslan İlköğretim Okulu Müdürü  Nail Orhan ise,"Gelen erzak yardımlarındaki düzeni sağlamak gayesiyle Anasınıfımıza gıda ürünlerinden belli hedefler verildi. İsteyenlerin hedefteki gıda ürünü yardımını, isteyenlerin de nakdi olarak yardım yapabileceğini duyurduk. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin maddi, manevi desteğiyle, elbirliğiyle Anasınıfı öğrencilerimiz tarafından Ramazan kolilerimiz hazırlandı’’ifadelerine yer verdi.
HABER: FİLİZ YAVUZKURT


 

Bakmadan Geçme