Anadolu Üniversiteler Birliği Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı Düzenlendi

Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı, İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde Malatya'da düzenlendi.

Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı, İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde Malatya'da düzenlendi.

Malatya Park AVM’de düzenlenen Tanıtım ve Tercih Fuarı’na; Malatya Valisi Hulusi Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ve Anadolu Üniversiteler Birliği’ne üye yetkililer katıldı.

Açılışta konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, fuarın amacı hakkında bilgi verdi. Fuarda öğrencilere yol göstermek istediklerini belirten Rektör Ahmet Kızılay, şunları söyledi:

“Üniversiteye girmek isteyen öğrencilerimizin ayağına üniversiteleri getirmek istedik. Onlara üniversitelerimizi anlatarak rehberlik yapmak istiyoruz. Malatya’dan yüzde 45 oranında öğrencimiz İnönü Üniversitesi’ne başvuru yapıyor. Yüzde 55 oranında farklı illerden başvuru yapılıyor. Fuarı Malatya’da yapmamızın iki önemli sebebi var. Birincisi, büyük metropol şehirlere gidemeyen öğrencilerimize kendi şehrinde okuma imkanı sağlamaktır. İkincisi ise yüzyılın afetini yaşadık. Malatya ise en çok etkilenen dört ilden biridir. Dolayısıyla şimdi artık ayağa kalkmak ve yeniden eski hale dönmek için uğraşıyoruz. Deprem bölgesindeki devlet üniversitelerinde yüzde 25 ek kontenjan sağlanması bu dönemde öğrencilerimizin moralini yükseltti.”

Katılımcılara teşekkür eden AÜB Dönem Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun “Anadolu Üniversiteler Birliği olarak özellikle öğrencilerimize tercih dönemlerinde üniversitelerimizi tanıtmak, daha da önemlisi ileriye dönük meslek hayatlarında kariyerlerini planlamaları için onlara destek vermek, yön vermek amacıyla bu programlarımızı düzenli olarak devam ettiriyoruz. Çünkü yörede sanayinin tekrardan canlanması, ticari hayatın tekrardan ayağa kalkması ve bunların en başında da üniversitelerin de görevleri olan eğitim faaliyetlerini sürdürebilir bir biçimde devam ettirmesini çok önemsiyorum. Bu toplantının da buna katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Son olarak konuşan Malatya Valisi Hulusi Şahin ise 8. ve 12. sınıf öğrencilerin sınavlara hazırlanması amacıyla destekleme ve yetiştirme kursları açtıklarına değindi. Vali Şahin, destekleme ve yetiştirme kursları hakkında şu bilgileri verdi:

“Destekleme yetiştirme kurslarıyla beraber çocuklarımızın eğitim hayatının olabildiği kadar az etkilenmesini sağlamaya çalıştık. Çadırda konteyner de ya da başka yerlerde çocuklarımıza bir şeyler öğretmek kolay değil. Çocuklarımızı yeniden konsantre edebilmek kolay değil ama öğretmenlerimizin özellikle dışarıdan gelip bizi destekleyen gönüllü öğretmenlerimizin insanüstü gayretleriyle epey bir toparlanma oldu.  Öğretmen ailelerimiz, öğrencilerimiz çabuk bir şekilde reaksiyon verdi. Derslerini çalıştılar. Testlerini çözdüler ve artık zaman daralıyor. Son düzlüğe giriyoruz. 12. sınıf öğrencilerimiz artık son testlerini çözüyorlar ve bir taraftan da hangi üniversiteye hangi bölüme gitmeleri gerektiğini düşünüyorlar. Bu fuar öğrencilerimize rehberlik etmek için düzenlendi.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, üniversitelerin stantlarını gezerek üniversiteler hakkında bilgi aldı.

Bakmadan Geçme