Marmara ve Ege'de Kuvvetli Yağış Uyarısı
Meteoroloji Alarm Verdi: Batıda Kuvvetli Yağış, Muğla'da Şiddetli Sağanak!
Meteoroloji, Marmara'nın batısı ile Ege'nin güney ve batısında kuvvetli, Muğla kıyılarında ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlara sel, su baskını ve hortum riskine karşı tedbirli olunması çağrısı yapıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde etkili olacak yağış ve fırtına nedeniyle vatandaşları uyardı.
Tahminlere göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in batısında aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hkim olacak.
Yağışların, Marmara'nın batısı ile Ege'nin güney ve batısında yerel kuvvetli, Muğla kıyılarında ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması öngörülüyor. Özellikle Muğla'nın Marmaris, Ula, Köyceğiz, Dalaman, Ortaca ve Fethiye ilçelerinde 51-100 kg/m² arasında yağış tahmin ediliyor.
Rüzgrın ise genellikle güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, batı ve iç kesimlerde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.
Meteoroloji, kuvvetli rüzgr ve yağışların sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu ve kıyı şeridinde hortum riskine yol açabileceğini belirterek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. (İLKHA)