Akçadağ İkinciler Veli Ağbaba Kültür Merkezi Açıldı

Akçadağ ilçesi İkinciler Mahallesi'nde CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın desteğiyle yapılan kültür merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Akçadağ ilçesi İkinciler Mahallesi'nde CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın desteğiyle yapılan kültür merkezinin açılışı gerçekleştirildi.
Veli Ağbaba Kültür Merkezi isminin verildiği binanın açılışı için bir program düzenlendi.
Açılış programına; CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İzmir Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Ayhan, Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İkinciler Mahalle Muhtarı Mahmut Altan, açılışta yaptığı konuşmada, kültür merkezinin yapımına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
CHP Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan ise 'Bu bina 1976 yılında yapılmıştı, daha önce kooperatifti. 6 Şubat depreminde bina yıkıldı. Milletvekilimiz Veli Ağbaba kültür merkezinin yapımına büyük destek verdi. Akçadağ Belediye Başkanımız Hasan Ulutaş binanın yapımına katkı sağladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.
Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş ise konuşmasında şunları söyledi:
'77 mahallenin kültür merkezinin yapılacağı sözünü verdik. 15 kültür merkezi yapıldı. Çadır kültürünü bitireceğiz. Biz birlik ve beraberlik içinde memleketimize hizmet edeceğiz. Gayret edeceğiz memleketimizi el birliğiyle ayağa kaldıracağız. Depremde yıkım yaşadık, yeniden ayağa kalkması için çalışacağız. Siyaset etmeden memleketimize hizmet etmek zorundayız.'
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Ayhan ise 'Hüzünlü bir ay, Muharrem ayındayız. Bu aya bir hüzün daha eklendi, 12 şehit verdik. 6 Şubat depremini yaşadık. Yeni konut ve iş yerleri yapılıyor. Cami ve kültür merkezlerimizde yıkıldı. Bizde yapımlarına katkı vereceğiz' dedi.
' Ağbaba: 'Malatya'da ayıran değil birleştiren vekil oldum'
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise kültür merkezine katkı sunmaktan onur duyduğunu belirterek şunları söyledi:
'Vesile olanlara da teşekkür ediyoruz. Çorbada bizim de birazcık tuzumuz oldu. Sadece buraya değil, daha geçmişten beri, esnaflığımızdan beri, nerede bir temel atılsa, nerede bir kamu adına bir şey yapılırsa, o çorbaya tuz atmaya çalışıyoruz. Az çok yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biraz önce bir muhtar daha yakaladı. Dedi ki, 'bana gönderdin ama benimki bitmedi, ne yapacağız?' Ne kadar lazım dedim, o da bir miktar söyledi. Şimdi onu da söyleyeceksin. Tabii böyle bir ortam, önemli bir ortam. Burayı görünce aslında Anadolu'yu da düşünmek lazım, kardeşliği düşünmek lazım, barışı düşünmek lazım. Bugün coğrafyaya bakın, Orta Doğu coğrafyasına bakın… Maalesef bizim dışımızda, ki Müslüman ülkelerde, İslam ülkelerinde kan var, gözyaşı var, kavga var, mezhep kavgaları var, etnik kimlik kavgaları var. Her şeye rağmen bu coğrafya kardeşliğini, birliğini, beraberliğini bir arada tutmaya çalışıyor.
Biliyorum ki Akçadağ'ın Alevîsiyle, Sünnîsiyle, Kürdüyle, Türküyle herkesin birbirine güzel baktığı, kalpten baktığı, yürekten baktığı ilçelerimizden birisi. Akçadağ'ın çok farklı özellikleri var. Hasan Başkan söyledi, çok güzel özellikleri var. Kendine has şivesi var, kendine has esprileri var. Tabii, siyasetçilerin de iyi yetiştiği yer Akçadağ.
'Bu topraklar Hacı Bektaşı Veli'yi Mevlana'yı, Yunus'u, Mahsuni'yi yetiştirmiş'
Ancak birkaç düşüncemi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakın, her şeye rağmen burada Anadolu toprakları hl kardeşçe yaşanıyorsa bunun da sebepleri var. Geçmişte, 1300'lü, 1400'lü, 1500'lü yıllarda Avrupa'da insanlar mezhepten dolayı birbirlerini idam ederken, düşünceden dolayı birbirlerini idam ederken, derileri yüzülürken, o tarihte bu topraklarda Hacı Bektaş-ı Veli diye biri gelmiş; bir aslanla ceylanı barış içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşatmış. Mevln gelmiş. Mevln, 'Ne olursan ol yine de gel' diyen bir değer, Anadolu'da yetişmiş. 'İyiler iyidir' diyen Yunus Emre, bu toprakların evladı. Mahzuni bu toprakların evladı. Pir Sultan bu toprakların evladı. Aşık Veysel bu toprakların evladı. Anadolu'nun evladı. Birçok değerimiz var. Birçok değerimiz var. Onların söylemiş olduğu sözler, onların ekmiş olduğu tohumlar Anadolu'yu Anadolu yapıyor.
Dolayısıyla bizim kültürümüz önemli, bizim değerlerimiz önemli. Hatta başka bir şey söyleyeyim: bizim farklılıklarımız önemli. Farklı kültürlerin, farklı düşüncelerin, farklı inançların olması önemli. Hep beraber birbirimizin değerine, inancına, kültürüne saygı göstererek bu birlikleri sürdürmemiz lazım. En çok bunu kim yapacak? En çok siyasetçiler yapacak.
'Ayrıştıran değil birleştiren bir vekil olmaya çalışıyorum'
Ben bu konuda üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Malatya'da ayıran değil, birleştiren; kavga eden değil, sevgiyle yaklaşan bir vekillik yapmaya çalışıyorum. Ne zaman bağırıyorum; Malatya'ya bir haksızlık yapılırsa vallahi Meclis'te bağırıyorum. Onun dışında herkesi kardeş görüyorum. AK Partili, MHP'li, CHP'li... Herkesi kardeş görüyorum ve bu birliklerimizin sürmesi lazım. Hep beraber sürdürmemiz lazım. Bugün burada yapılan da aslında o birliği, kardeşliği simgeleyen bir kültür merkezi yapılıyor. Biliyorum ki hep beraber emeği olan arkadaşlarımız var. Hep beraber başka ilçelerde, başka köylere de, camisine de, cemevine de yardım edeceğiz. Bu duygularımı sizlerle paylaşmak istedim' ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından lokma ikramında bulunuldu.

Bülten

Bakmadan Geçme