21 ilde FETÖ operasyonu: 41 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 10 gündür 21 ilde düzenlenen FETÖ operasyonlarında 41 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 25'inin tutuklandığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 10 gündür 21 ilde düzenlenen FETÖ operasyonlarında 41 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 25'inin tutuklandığını açıkladı.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgi verdi.
Açıklamaya göre, operasyonlar Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Aydın, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak ve Yalova illerinde gerçekleştirildi.
Operasyonlarda yakalanan 41 şüpheliden 25'i tutuklanırken, 7'sine adli kontrol uygulandı.
Diğer şüphelilerin adli işlemleri ise devam ediyor.
Şüphelilerin, FETÖ'nün 'bilişim yapılanması ve güncel yapılanması' içinde faaliyet gösterdikleri ve örgütün sorumlu isimleriyle irtibatlı oldukları belirlendi. Ayrıca, örgütün hücre evlerinde barındıkları da tespit edildi. Bakan Yerlikaya, önceki soruşturmalarda adları geçen, haklarında hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişilerin de yakalandığını duyurdu.
Yerlikaya, açıklamasında 'Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz.' ifadelerine yer verdi ve operasyonlara katkı sağlayan tüm güvenlik birimlerini tebrik etti. (İLKHA)