Alataş: 'Sanayi bölgeleri kaderine terk edilmiş'

Büyük Birlik Partisi Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkan Adayı Sedat Alataş,

Büyük Birlik Partisi Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkan Adayı Sedat Alataş, Yeşilyurt İlçesinin kaderine terk edildiğini açıklayarak, “ Yeşilyurt İlçemizde esnaf ve vatandaşlarımız mağdur durumdalar” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Sedat Alataş,  Seçim çalışmaları kapsamında Yeni sanayi sitesi, 1. Organize sanayi, Kiltepe ve çarmuzu bölgelerini ziyaret etti. Yeşilyurt Belediyesi Başkan Adayı Sedat Alataş, “Yeni sanayi sitesinin yüzde doksan ağır hasarlı olduğunu gördük. Burada ki esnaflarımız zor şartlarda görevlerini yapıyorlar. İş yerlerinin ağır hasarlı olması esnaflarımızın her an tehlike karşısında işlerini icra etmeye çalışıyorlar. Hala yetkililerimiz sessizler neden ve niçin. “ şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Bir aydan beri ziyaretlerimizi sürdürtüyoruz diyen Alataş, “ Özellikle sanayi bölgeleri kaderine terk edilmiş. Esnaflarımız zaten zor bir süreçten geçiyor, Özelikle sanayi sitelerimizin yolların ve yine sokakların temiz olmaması bizleri derinde üzmüştür. Temizlik olmayan bir yerde mutlaka hastalıkların olacağın habercisidir. Bizler göreve geldiğimizde hiçbir esnafımızı mağdur etmeyeceğiz ve sahip çıkacağız.” Dedi.

6 Şubat Depreminin üzerinden yaklaşık 13. Ay geçmesine rağmen çevre yolu altına bir çivi bile çakılmamış ve burada yaşayan vatandaşlarımız sıkıntı içindeler. Her gittiğimiz mahallerimizde sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Her gittiğimiz esnafımız sıkıntı içindeler. Esnaf 21 metre karelik konteynırlerde işlerini yürütmeye çalışıyor. Esnaf ayağa kalkacak ki, Malatya’da ayağa kalksın.” Şeklinde dile getirdi.
Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Sedat Alataş, Yeşilyurt’taki sorunlara hakim olduklarını dile getirerek, “Gençlerimizin, kadınlarımızın, emeklilerimizin yanında olacağız. Yeşilyurt’taki imar sorunu ve kentsel dönüşümü mimar arkadaşlarımızla, mühendis arkadaşlarımızla birlikte çözeceğiz. Eğitim sorunu, eğitimci hocalarımızla hızlıca çözüme kavuşturacağız. Park ve otopark sorunları çözülecek. Bir çok projemizle Yeşilyurt’a hayat olmaya geliyoruz. “ dedi.

Bakmadan Geçme