Akçadağder, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

Akçadağ Dayanışma Derneği Genel Başkanı Murat Maskar ve Yönetim kurulu üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Yeşilçam Sosyal tesislerinde düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Maskar,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda,’’Gazetecilik kurumu, dördüncü kuvvet olarak özgür, demokratik ve modern toplumların en önemli yapı taşlarından birini oluşturmaktadır’’dedi.
‘’Halkın doğru ve tarafsız haber alma imkanın teminatı olan gazetecilerin kaleminin özgür olması son derece önemlidir’’ifadelerine yer veren Akçadağ Dayanışma Derneği Genel Başkanı Murat Maskar ,’’ Mesleki olarak yaşadıkları tüm zorluklara rağmen, doğrunun peşinde gitmekten ve kamuoyunun doğru bir şekilde haberlere ulaşmasını sağlamaktan vazgeçmeden, tüm özverileriyle çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, daha özgür bir ortamda mesleklerini icra etmeleri için başta tüm STK’lar olarak onların yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum’’şeklinde konuştu.
 “Gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeler ile toplumu doğru bilgilendirme sorumlulukları da bulunmaktadır” diye belirten Başkan Maskar açıklamasında “Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Demokrasilerde vazgeçilmez bir unsur olarak görülen basın, ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda, ilkeli ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ile görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurumdur. Gelişen olaylar çerçevesinde haber yapan gazeteciler ise bölge, ülke ve dünya gündemini belirlemede büyük rol oynamaktadır. Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeler ile toplumu doğru bilgilendirme sorumlulukları da bulunmaktadır’’ifadelerini kullandı. 
Başkan Maskar,‘’Gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan yazılı, görsel ve işitsel medyanın yanı sıra günümüzde yaygınlaşan internet medyasında görev yapan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum’’dedi.
Program, basın mensuplarına plaket takdimi ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme