Akçadağ'da 135 Üreticiye Sağım Makinesi Desteği

Akçadağ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından DAP işbirliği ile Küçük Aile İşletmelerine Seyyar Süt Sağım Makinesi Projesi

Akçadağ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından DAP işbirliği ile Küçük Aile İşletmelerine Seyyar Süt Sağım Makinesi Projesi kapsamında sağım makinelerinin dağıtımına başlandı. 
Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) tarafından 2022 yılında başlatılan yüzde 70 hibeli, yüzde 30 çiftçi katkılı, 780 bin TL bütçeli Küçük Aile İşletmelerine Seyyar Süt Sağım Makinesi Projesi hayata geçirildi. 
Akçadağ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan ve DAP desteği alınan proje ile; Akçadağ İlçesi Aktepe, Bahri, Kayadibi, Esenli, Başpınar, Doğu, Bekiruşağı, Esenbey, İkinciler, Şıhlar, Kepez, Kol, Kozluca, Kültür, Ören, Sarıhacı, Taşolar ve Taşevler mahallelerinde en az 2 en fazla 10 sağmalık büyük baş hayvanı olan üreticilerden başvuru dilekçelerinin alındığı, 135 faydalanıcı üreticinin belirlendiği aktarıldı. 
Belirlenen 135 üreticiye Akçadağ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince çift başlıklı, tek güğümlü ve 40 lt kapasiteli mobil süt sağım makinesi dağıtımlarına başlandı. 
 

Bakmadan Geçme