AK Partili Çalık'tan Kurban Bayramı Mesajı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Birlik ve beraberliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha çok muhtaç olduğumuz bu dönemde mübarek Kurban Bayramı’nı karşılamanın manevi haz ve heyecanını milletçe yaşıyoruz” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bayramlar, bizleri biz yapan değerlerdir. İfa ettiğimiz toplumsal yaşama bereket, zenginlik, mutluluk, sıcaklık, samimiyet katan bayramlar; birliğin, beraberliğin, birlikteliğin temin edildiği özel günlerdir. Büyük bir sevinç ile karşıladığımız Kurban Bayramı'na bir kez daha erişebilmenin mutluluğu içindeyiz. Dayanışmanın, yardımseverliğin, huzurun ve bereketin kutlu bir tezahürü olan Kurban Bayramı; uhuvvet duygularını, sevgiyi, akrabalık ve komşuluk bağlarını kenetleyen, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine vesile olan huzur ve hakkaniyet kapısıdır. Tarihinin her döneminde mazlumun ve mağdurun yüküne omuz vermeyi şiar edinmiş bir medeniyetin mensupları olarak; dünyanın dört bir yanında zulme uğramış kardeşlerimize; mezhebine, meşrebine, etnik kimliğine bakmadan el uzatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çalık, mesajında şunları kaydetti: “Bizler biliyoruz ki; İslamiyet her zaman mazlumu ve mağduru, yoksulu, yetimi ve öksüzü koruyup kollamayı öğütler. Komşusu aç yatarken, tok yatmayı asla kabul etmeyen bir Peygamberin ümmeti olarak, dünyanın her neresinde yardıma muhtaç varsa daima yanlarındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Bu maneviyatın gücüyle, bizleri yüzyıllardır bir ve beraber tutan değerlerimizin daima bilincinde olmalı, bayramlarımızı amacına uygun bir şekilde idrak edilmesini sağlamalıyız. Menfi ve fevri davranışlardan uzak kalmayı; elleri semaya, gönülleri Yaradan'a açmayı kendimize bir görev bilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerimle; Kurban Bayramı'nın dertlere derman, yaralara merhem olmasını, sofraları bereketli, kalpleri rana kılmasını, Kutsal Topraklar'da Hac vazifesini yerine getiren kardeşlerimizin ibadetlerinin makbul, dualarınının kabul olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Rabbim, kurban ibadetimizi makbul eylesin. Malatyalı hemşehrilerimizin, Milletimizin ve Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı'nı canı gönülden kutluyor, bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Rabbim’den temenni ediyorum.”

Öznur ÇALIK
Malatya Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi 

Bakmadan Geçme