AK Partili Çalık: 'Özal ve Bindal Mahallelerinin 100 yıllık tapu sorununu çözdük'

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Özal ve Bindal Mahallelerinin 100 yıllık tapu sorununu çözdüklerini söyledi. 

Milletvekili Çalık, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve partililerle birlikte Özal ve Bindal Mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ziyarette yaptığı konuşmada, “Allah’a hamdolsun hangi sözü verdiysek, hangi işe başladıysak bunların hepsini bir seviyeye getirdik. “Olmaz” denilen, kimsenin anlamadığı ve bilmediği, herkesin konuştuğu ve “olmuyor” diyerek, başını çevirdiği işlerin üstüne gittik. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın desteğiyle en büyük sorunlardan olan Özal Mahallesi’nin, Bindal Mahallesi’nin sorunu çözdük” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Özal Mahallesi’nin 20 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye tam destek verdiğini belirterek, 2023’te de tam destekle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçeceklerini kaydetti.

Özal Mahallesi’nin bütün sorunlarını çözüme kavuşturduklarını dile getiren Çalık, “En büyük sorun tapu ile ilgiliydi. 100 yıllık bir sorundu. Her toplantıda tapu gündeme geliyordu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’u atadım ve tapu sorunu çözmemiz gerektiğini söyledim. Kıymetli Bakanım, genel müdürü ve dair başkanını Özal Mahallesi’ne gönderdi. Ölçümler, biçimler yapıldı, geçmişe dair bütün evraklar çıkarıldı. Özal Mahallesi’nin sorununu çözmek için adım atıldı. 500 hisse, 300 tapunun olduğu alanının bölünüp, parçalanıp, tapularının düzenlenerek verilmesi lazımdı. “100 yıllık sorunu çözerse AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan çözer” dedik. Tapu sorunu çözüldü. Vatandaşlarımıza tapularını vereceğiz” diye konuştu. 

Milletvekili Çalık, Malatya ve ilçelere doğalgazın geldiğini ifade ederek, “İmardan kaynaklı sorunları kabul edemeyiz. Belediye başkanlarımız sorumlukları alarak, doğalgaz geldiğinde gerekli çalışmaların yapılması için meclis kararlarını çıkarttılar. Bunu Özal Mahallesi içinde yaptılar. Allah nasip ederse Özal Mahallesi’ne de doğalgazı getiriyoruz” dedi. Çalık, Bindal Mahallesinin de tapu sorununu çözdüklerini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme