AK Parti'li Müteahhit Yunus Kaya Yakalandı

Gaziantep'in Nurdağı İlçesi'nde yaptığı binalarının çökmesi nedeniyle yüzlerce kişinin öldüğün AKP'li müteahhit Yunus Kaya Ankara'da yakalandı.

Gaziantep ve Ankara polisinin çalışmaları sonucu yakalanan Kaya’nın yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu öğrenilirken, sorgulanmak üzere Gaziantep’e getirileceği açıklandı.

6 Şubat depreminin ilk günü Nurdağı’ndaki 5 binası çöken Nurdağı Belediyesi AK Partili meclis üyesi ve imar komisyonu başkanı Yunus Kaya’nın yakalanmaması tepkilere neden olmuş ve Yunus Kaya’nın sahibi olduğu CCK İnşaat tarafından yapılan binanın altında yakınları yaşamını yitiren Türk Hava Kurumu Nurdağı ilçe Başkanı  Ünal Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilçede yaptığı inceleme sırasında şikayette bulunmuştu.


Gaziantep Emniyet Müdürlüğü polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu Yunus Kaya'nın Mersin'de irtibatlı olduğu belirlenen bir kişinin gözaltına alındığı ve sorgulama sonrasında Kaya'nın Ankara'da gözlem altına alındığı iddia edildi.
 

Bu arada Yunus Kaya’nın mal varlıklarının bir bölümünü devrettiği ile ilgili iddia edilirken, bu iddianın sorgulama sonucu ortaya çıkacağı belirtildi.

HABER27

Bülten

Bakmadan Geçme