AK Parti Binasına 12 el ateş

Adana'nın Çukurova ilçesinde bulunan AK Parti binasına silahla saldırı düzenleyen kişi göz altına alındı.

Büşra İrem ÇAM, (BHA)-

Adana’nın Çukurova ilçesinde bulunan AK Parti binasına silahla saldırı düzenleyen kişi göz altına alındı.

Bugün saat 15.57’de AK Parti Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırıyı düzenleyen E.A isimli kişi polis ekiplerince yakalanıp, gözaltına alındı.

Adana Valiliği konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

Bugün saat 15.57’de AK Parti Çukurova ilçe binası olarak kullanılan ancak deprem nedeniyle tedbiren boşaltılan binaya 1999 doğumlu E.A isimli şahıs tarafından pompalı tüfekle saldırı gerçekleştirilmiş, saldırgan binaya 14 el ateş etmiş, atılan mermiler parti binası duvarına ve tabelasına isabet etmiştir.

Fail emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmış olup ilk ifadesinde kendisinin AK Parti binasını bilerek hedef aldığını ve bilerek ateş ettiğini söylemiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

İlçe Başkanı Akın'dan kınama mesajı

AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Cemal Akın, saldırıyı kınadığını belirten açıklamasında, “AK Parti Çukurova ilçe binamıza yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırganın hedef gözeterek 12 el ateş ettiği ilçe binamızda çok şükür yaralanan olmamıştır. Parti binamıza yapılan bu saldırı, demokratik haklarımızı kullanma özgürlüğümüzü engellemeye yönelik bir girişimdir. AK Parti Çukurova İlçe Teşkilatı olarak, bu tür şiddet eylemlerine karşı her zaman demokratik değerlerimiz ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme