AHBAP Malatya'ya Ücretsiz Ev Yapıyor

AHBAP Derneği Başkanı ve sanatçı Haluk Levent, Malatya'da ailede engelli çocuğu olan ve evi yıkılan vatandaşlara depreme tam dayanıklı çelik konstrüksiyon evler vereceklerini açıkladı.

AHBAP Derneği Başkanı ve sanatçı Haluk Levent, Malatya’da ailede engelli çocuğu olan ve evi yıkılan vatandaşlara depreme tam dayanıklı çelik konstrüksiyon evler vereceklerini açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Malatya ağır hasar alırken konut yapım süreci başladı. AHBAP Derneği Başkanı ve sanatçı Haluk Levent, Malatya’da ailede engelli çocuğu olan ve evi yıkılan vatandaşlara depreme tam dayanıklı çelik konstrüksiyon evler vereceklerini açıkladı.


2 KATLI 83 METREKARE


Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Levent, “Bağışlar geldiğinden bu yana deprem bölgesi için 1 milyar TL nin üstünde kullanım yaptık. Kalan paranın çok büyük bir bölümünü ise deprem konutları için harcamaya karar verdik. Depreme tam dayanıklı çelik konstrüksiyon evler. 2 katlı olacak şekilde. 83 metrekare” dedi.


EVLER ÜCRETSİZ OLACAK


Levent, evleri ücretsiz vereceklerini söylerken: “Ailede engelli çocuğu olan ve evi yıkılan vatandaşlarımıza ev yapıp ücretsiz vereceğiz. İlk etapta 1150 ev. Adıyaman,Hatay,K.Maraş,Malatya ve G.Antep’te 2+1 çelik konstrüksiyon ev inşaatlarına başlıyoruz. Devlet bize arsayı veriyor. 3 ayrı firma ile inşaata başlıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme