Ağbaba 'Cumhuriyetin En Önemli Mimarlarından İnönü'yü Saygıyla Anıyorum'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 49'uncu ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı; “Her gün 10 trilyon lira harcanan saraylara bakıp, Sümerbank’tan alınan 3 metre bezin bedelini cebinden ödeyen dürüstlüğü mumla arıyoruz” dedi.

Kurtuluş savaşının büyük kahramanı, Atatürk’ün en yakın çalışma arkadaşı, Lozan Barışı’nın yaratıcısı, ünlü devlet adamı İsmet İnönü’nün 49. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ağbaba, hemşehrisi olmakla her zaman gurur duyduğu İsmet İnönü’yü 49'uncu ölüm yıldönümünde bir kez daha saygıyla andığını belirterek, “İnönü, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk'le beraber; yıkılmış, virane olmuş Osmanlı'dan çağdaş bir toplum yaratan, 1'inci Dünya Savaşı sonrası emperyalist güçlerin boyunduruğundaki bir ülkeyi Cumhuriyete kavuşturma hayalleri kuran ve bu hayalleri uğruna hayatlarını ortaya koyan en önemli mimarlardan biridir” dedi.

Ağbaba; “Türkiye’deki çürümüşlüğü, yolsuzlukları ve tükenmişliği gördükçe İnönü’nün düşüncelerini ve sade yaşamını çok daha iyi anlıyor, devlet adamlığını ve tertemiz hayatını büyük bir özlemle anıyoruz. Her gün 10 trilyon lira harcanan saraylara bakıp, Sümerbank’tan alınan 3 metre bezin bedelini cebinden ödeyen dürüstlüğü mumla arıyoruz.Onların İnönü’yü anlayamayacağını bliyoruz.Demokrasiyi katledenlere bakıp kendi elleriyle ülkeyi çok partili yaşama geçiren İnönü’yü şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Savaş meydanlarından gelerek demokrasi inancını siyaset meydanında kanıtlayan ve çok partili yaşamın yolunu açarak iktidarı seçim yoluyla devreden İsmet İnönü’nün 2. Dünya Savaşı'nda izlediği politika ile Türkiye'yi savaşa sokmadığını hatırlatan Ağbaba, “Atatürk'ten sonra partimizin Genel Başkanlığı'nı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanlığını yapan İsmet İnönü'yü tarihe malolan örnek devlet adamlığının yanı sıra, dürüst siyasetçi ve çok iyi bir aile babası kimliğiyle hatırlıyor,49. Ölüm yıldönümünde saygıyla anıyorum” dedi.

Bakmadan Geçme