7 Bölge 7 Kitap 7 Yorum Projesinin İkinci Etabı Doğanşehir'de Gerçekleştirildi

'7 Bölge 7 Kitap 7 Yorum Projesi', Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden birer okulun katılımıyla düzenlenen kitap söyleşileriyle devam ediyor''

MALATYA (MHA) - Malatya Doğanşehir Fen Lisesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği “7 Bölge 7 Kitap 7 Yorum Projesi”, Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinden birer okulun katılımıyla düzenlenen kitap söyleşileriyle devam ediyor. Projenin ikinci etabı, Doğanşehir Fen Lisesi’nin ev sahipliğinde Malatya’da gerçekleştirildi.

Farklı bölgelerden öğrencilerin aynı kitabı okuyarak fikir alışverişinde bulunduğu proje, okuma alışkanlığını artırmayı, öğrencilerin analiz ve yorum becerilerini güçlendirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında ilk söyleşi İstanbul Erkek Lisesi’nde yapılırken, ikinci etapta Paulo Coelho’nun Simyacı kitabı üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Doğanşehir’de düzenlenen etkinliğe; İstanbul Erkek Lisesi, Antalya Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi, Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi, Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Trabzon Yomra Fen Lisesi, Muğla Fethiye Belediye Fen Lisesi ve Doğanşehir Fen Lisesi’nden toplam 35 öğrenci katılım sağladı.

Programda öğrenciler okudukları kitabı farklı bakış açılarıyla yorumlayarak düşüncelerini paylaştı. Etkinliğin sonunda öğrenciler kültürel faaliyetlerle bölgeyi tanıma fırsatı da buldu.

Doğanşehir Kaymakamı Ahmet Fatih Sungur da programa katılarak bir konuşma yaptı. Kaymakam Sungur, projede emeği geçen okul idarecilerini ve öğrencileri tebrik ederek, “Bu tür projeler, gençlerimizin okuma alışkanlığını geliştirmesi ve düşünme kabiliyetini güçlendirmesi açısından son derece önemlidir. Kitap, bireyin olduğu kadar toplumun da gelişiminde en güçlü araçtır. Bu anlamlı projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Program sonunda Sungur, katılımcı okul temsilcilerine plaket takdim etti.

Doğanşehir Fen Lisesi Müdürü İbrahim Başaran, projenin eğitimde farkındalık yarattığını belirterek, “Yedi coğrafi bölgeden gelen değerli okullarımızın öğrencileriyle Simyacı kitabı üzerine üç oturumluk bir söyleşi gerçekleştirdik. Yarın da kültürel etkinliklerle programımızı tamamlayacağız. Projemizin bir sonraki durağı Fethiye Fen Lisesi olacak. Tüm illerimizi kapsayan bu yolculuğu 2,5 yılda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Doğanşehir Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Salman Topal ise, projenin yıllardır başarıyla yürütüldüğünü vurgulayarak, “Geçtiğimiz yıllarda çevrim içi platformlarda sürdürdüğümüz bu projeyi bu yıl yüz yüze olarak hayata geçirdik. İlkini İstanbul Erkek Lisesi’nde gerçekleştirdik, ikincisini ise okulumuz ev sahipliğinde tamamladık. Ocak ayında Fethiye’de üçüncü buluşmamızı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan öğrenciler de projeye ilişkin memnuniyetlerini dile getirdi.

Trabzon Yomra Fen Lisesi öğrencisi, “Farklı bölgelerden gelen arkadaşlarımızın düşünceleriyle harmanlanarak fikir dünyamız genişliyor. Bu proje hem okuma hem de gezme açısından bize büyük kazanımlar sağlıyor” derken, İstanbul Erkek Lisesi öğrencisi Ahmet Emir Yetkin ise, “Aynı kitabı okumuş olmamıza rağmen hepimizin farklı düşüncelere sahip olduğunu görmek benim için çok değerliydi. Bu proje bana farklı bakış açıları kazandırdı” ifadelerini kullandı.

“7 Bölge 7 Kitap 7 Yorum Projesi”nin bir sonraki etabı Ocak ayında Muğla Fethiye Belediye Fen Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Proje tamamlandığında ise öğrenciler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bir araya gelecek.

Bülten

Bakmadan Geçme