5.873 personel ile aktif ve etkin olarak 7/24 görev başındayız.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaparak ,5.873 personel ile aktif ve etkin olarak 7/24 görev başındayız ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada ;

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen ve ilimizde de ciddi bir yıkıma neden olan deprem hadisesinde ilk andan bu yana devletimiz tüm kurumlarıyla seferber olmuş enkaz altında kalan son canlıya ulaşana kadar teyakkuza geçmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğü olarak kentimizde başta enkaz alanları, toplanma alanları, ağır hasarlı binaların bulunduğu alanlar, çadır kurulum alanları, yardım dağıtım alanları ile havalimanı, otogar, tren garı, hastaneler, şehir mezarlığı ve ilgili diğer alanlarda gerekli emniyet tedbirleri ivedi bir şekilde en üst düzeyde alınmıştır. Ayrıca artan trafik yoğunluğunun düzene sokulması ile iş makinaları ve yardım araçlarının kentimize ulaşımı konusunda ilave tedbirler alınmıştır.

Kamu düzenini sağlamak, halkın can ve mal güvenliğini muhafaza etmek ile hayatın normale dönmesi adına 2.279’u diğer İl Emniyet Müdürlüklerinden desteğe gelen personel olmak üzere toplam 5.873 personel ile aktif ve etkin olarak 7/24 görev başındayız. Bu bağlamda İl merkezinde oluşturulan 17 bölgede 140 ekip ile 24 saat huzur ve asayişin temini yönünde çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Emniyet Teşkilatı olarak tüm unsurlarımızla yaralarımızın sarılması ve kentimizin yeniden ayağa kalkması için sürekli sahada olacağız. 

 Tüm mahalle ve sokaklarda ekip ve yaya olarak devriye ve kontrol faaliyetlerinin aralıksız devam ettiği, hırsızlık olaylarında kamuoyunda yer alan haberlerin aksine azalma olduğunu, yağmalama ve hırsızlık konularında da vatandaşlarımızın müsterih olmasını, can ve mal güvenliğinin muhafaza edilmesine yönelik yürütülen asayiş faaliyetlerinin hassasiyetle takip edildiğinin bilinmesini isteriz. 

Bu vesile ile kentimizi, ülkemizi ve tüm insanlığı her türlü afetten muhafaza eylemesini yüce Allah’tan diler, deprem hadisesi sonucu vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.  

Bakmadan Geçme