3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası Münasebetiyle Stant Açıldı

Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi - Organ Bağışı Stantı Kuruldu

Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi - Organ Bağışı Stantı Kuruldu.Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Halime AKYÜZ, “Organ Bağışı İle İlgili Bazı Ön Yargılardan Kurtulmak, Organ Bekleyen Hastalarımızın Sağlıklarına Kavuşmaları Açısından Son Derece Önemlidir.”
“3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası Münasebetiyle açıklamada bulunan Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Halime AKYÜZ “Organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli husus organ ve doku bağışının temini, bu bağışın artırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gereklidir. . Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak biz de böylesi hayati bir öneme sahip olan bu konuda vatandaşlarımızın dikkatini bu yöne çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirmek istedik.”  dedi. 
Organ bağışı ile ilgili bazı ön yargılardan kurtulmak, organ bekleyen hastalarımızın sağlıklarına kavuşmaları açısından son derece önemli olduğuna değinen Dr. AKYÜZ,  Organ nakli yapılacak hastalar öncelikle kan grubu ve doku grubu uyumuna, yaş, boy, kilo gibi kriterlere ayrıca tıbbi aciliyet durumuna göre belirlenir. Cins, ırk, din, zengin-fakir ayrımı yapılmaz. Şunu özelikle belirtmek istiyorum ki, “Organ bağışının dini yönden sakıncası yoktur.”  Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ naklinin caiz olduğunu açıklamıştır.” diye konuştu. 
Organ Bağışına Davet Ediyorum 
Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Halime AKYÜZ: “Malatya’da organ bağışları için başvuruların, İl Sağlık Müdürlüğünde, Hastanelerde, Emniyet Müdürlüklerinde (ehliyet alımı sırasında), Organ nakli yapan merkezlerde, Organ nakli ile ilgilenen Vakıf, Dernek vb. kuruluşlarda yapılabiliyor. 
Bu etkinliğin, Organ Bağışı ile ilgili farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyor, vatandaşlarımızı “3-9 Kasım Organ Bağış Haftası” etkinlikleri çerçevesinde organ bağışında bulunmak için ilimizdeki sağlık kuruluşlarına başvurmaya davet ediyorum.” dedi. 
Stant açılışında, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Servet BOYRAZ ve Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Engin YILMAZ da hazır bulundu. 
 

Bakmadan Geçme