21 Mart Günü İsmet Paşa İlkokulu 1/B Sınıfından Farklı Bir Etkinlik

Elazığ Merkez İsmet Paşa İlkokulu 1/B Sınıfı, 2011 yılında tüm dünyada DOWN sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla sınıfça aldıkları kararla yaşadıkları etkinlikle fark yarattı.

Elazığ Merkez İsmet Paşa İlkokulu 1/B Sınıfı, 2011 yılında tüm dünyada DOWN sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla sınıfça aldıkları kararla yaşadıkları etkinlikle fark yarattı.

2011 yılında tüm dünyada DOWN sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, DOWN sendromlu bireylerin ayrımcılık ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart Dünya DOWN Sendromlular Farkındalık Günü ilan edildi. 
O günden bu yana her 21 Mart'ta okullarda farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenlenmesi kapsamında etkinlikler düzenleniyor.
Bu kapsamda, Elazığ Merkez İsmet Paşa İlkokulu 1/B Sınıfı, Öğretmenleri Aynur AKGÜN önderliğinde sınıfça aldıkları kararla çok farklı bir etkinliye imza attılar.
Sınıfça aldıkları kararla bütün öğrenciler çift olmayan, farklı rekte çorap giyinerek geldikleri sınıflarında, farklı çorap etkinliğinde, el emekleri ile boyadıkları görsellerini sınıf panosunda asarken, sınıf arkadaşıyla daha bir yakınlaştıkları etkinlikle;
+1 avantajımızdır,
Seninle daha mutluyuz,
Farklılıklar bize renk katar,
Gerçek dostlar, KROKOZOM SAYMAZ,
Tıpkı sizin gibiyiz,           farkla,
Diye haykırarak, anne ve babaları başta olmak üzere, bütün yetişkinlere doğru model olarak, yarınlara daha bir hazır olduklarını ispat ettiler.
Bu etkinlikleri ile eğitimin, sadece akademik öğrenme olmadığı, hayata hazırlanma yönünde sınıflarında takım olma, bir ve bütün olmanın mana derinliğinde daha güçlü, daha huzurlu, daha mutlu olunabileceğinin farkındalığını yaşayan öğrencilerimizi, bu öğrencilerimizin anne ve babalarını, hassaten böylesi bir eğitim vererek, onların hayata hazırlanmalarında hizmet eden öğretmenleri Sn. Aynur AKGÜN’e, bu tür etkinliklere destek veren okul yöneticilerine Haber sitemiz adına binlerce teşekkür ediyoruz.

Bakmadan Geçme