120 öğrenci ders başı yaptı.

Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi'nde Eğitim Başladı

24 Ocak depreminin ardından başlatılan eğitim seferberliğinde Malatyalı Hayırsever İş insanı Mehmet Ali Aydınlar tarafından Malatya’ya yapılması sözü verilen Fen Lisesi’nin inşaatı sona erdi. Toplamda 21 bin metrekare alan üzerine kurulan dev tesiste 120 öğrenci ders başı yaptı.

Hayırsever İş İnsanı, Hemşerimiz, Mehmet Ali Aydınlar tarafından yaptırılan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in onayı ile açılma oluru verilen Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi bu yıl tercih kılavuzunda yer alarak 120 öğrenci kontenjanı ile eğitim öğretime başladı.

Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarlarından, Bilgisayar ve Müzik sınıflarına, Görsel Sanatlar Atölyesinden sosyal donatılara kadar her detayı ile baş döndüren Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi, 24 Derslik, Spor Salonu, Konferans Salonu, Futbol Sahası ve Açık Amfi ’si ile geleceğin cevherlerini işlemeye başladı.

Göl manzarası ile 5 Yıldızlı Otel konforunun öğrencilere yaşatılacağı; 100 erkek, 100 kız öğrenci olmak üzere toplamda 200 kişi kapasiteli pansiyon eğitim gören öğrencilere aile sıcaklığını yaşatacak.

120 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

2022/2023 eğitim öğretim yılında 120 öğrenci ile başladıklarını belirten Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi Müdürü Ekrem Demir, okul hakkında şu bilgilere yer verdi; ”2021 yılında yapımına başlanan okulumuz, Malatya’mızın ünlü iş insanlarından Mehmet Ali Aydınlar beyefendi tarafından inşa ettirilmiştir. 20 bin metrekare açık alan, 4 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu modern mimari ve teknolojik alt yapıya sahip okulumuz. 24 derslik, laboratuvarlar, resim, müzik atölyeleri, kütüphane, etüt odaları, bilgisayar laboratuvarı, pansiyon, yemekhane, kantin ve yeşil alanlarıyla öğrencilerimizin eğitimi için hazırdır. Bu modern ve donanımlı eğitim kampüsünü Malatya’mıza kazandıran kıymetli bağışçımız Mehmet Ali Aydınlar beyefendiye Milli eğitim müdürlüğümüz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve Malatyalılar adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca, okulun yapım sürecinde, öğrencilerimizin en verimli şekilde kullanabilmesi ve en teknolojik yapıya sahip olması için gerek proje aşamasında, gerek yapım aşamasında en ince detayları bile titizlikle, sabırla, özveriyle yürüten Mehmet Ali Aydınlar uhdesindeki şirketlerimize, şirket yöneticilerimize ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bizler, il ilçe milli eğitim müdürlüğü ve Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi idareci ve öğretmenleri olarak;  mesleğini ve görevini önemseyen tecrübeli eğitim kadrosuyla,  bugünlere kadar yetiştirip,  bizlere emanet edilen gençlerimizi; eğitimin, bilimin ve ahlaki değerlerin öngördüğü kurallar ve koşullar içinde; sevgi, saygı, hoşgörüye dayalı bir ciddiyet ve disiplinle en üstün başarıya ulaştıracağımıza inanıyoruz.”

Hayırsever İş İnsanı Mehmet Ali Aydınlar tarafından daha önce Malatya’ya Hami Aydınlar Anadolu Lisesi, Kerem Aydınlar Anadolu Öğretmen Lisesi ve Eğitim Kampüsü inşa edilmişti. Bunların haricinde İstanbul’da Kerem Aydınlar Camii,  Bodrum Ortakent Kerem Aydınlar Camii, Muğla Kerem Aydınlar Ortaokulu, Çengelköy Yıldırım Bayezid Camii, Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü, Samime Aydınlar Kültür Merkezi’ni yaptıran Aydınlar; ayrıca İstanbul Beylerbeyi Hamid-i Evvel Camii, İstanbul Ortaköy Defterdar İbrahim Paşa Camii ve Emirgan Hamid-i Evvel Camilerinin Restorasyonunu üstlenmiştir.

Bakmadan Geçme