100 Bin Konut Projesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunulacak

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 bin bedava sosyal konut projesi isimli çalışmalarını Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'a iletmek istediklerini söyledi.

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 bin bedava sosyal konut projesi isimli çalışmalarını Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’a iletmek istediklerini söyledi.

Prof. Dr. Bilal Çoban, Basın Çadırını ziyaret etti. Burada Gazetecilere projeleri hakkında bilgi veren Çoban, “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında ülkemiz son yüz yılın en büyük felaketiyle yüzleşmiş, binlerce vatandaşımız yaşamını yitirmiş ve çok sayıda yurttaşımız ise yaralanmıştır.

Bu büyük felaket sonrasında ilimizin de içinde bulunduğu 11 ilde halkımızın en büyük sorunlarından biri Barınma problemi olarak karşımıza çıkmıştır.

Özellikle hiçbir sosyal güvencesi olmayan dar gelirli vatandaşlarımızın başını sokabilecekleri sıcak bir yuva inşa edilmesi için Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi ve STK’larımızın desteği ile “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 bin bedava sosyal konut projesi ” önerimizi Cumhurbaşkanımıza ulaştırmayı planlıyoruz.

Bu konut projesi ile TOKİ’nin belirleyeceği standartlarda sağlam temeller üzerine kurulu farklı mimari özelliklerde konut inşa edilmesi sağlanmış olacak.

Böylelikle hem sağlam temelli proje, hem de farklı mimari yapılarla tüm kültürleri içerisinde barındıracak bir yapıya sahip olacak.” Dedi.

Bakmadan Geçme