'Yeşil Okul Projesi' Sunumu Gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesi'nin yaygınlaştırılmasına ilişkin programlar devam ediyor.

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi Hazar Toplantı Salonu’nda yerel yönetimler ve eğitim kurumları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik örnek bir modül olan “Yeşil Okul Projesi” sunumu gerçekleştirildi.

Çevre bilincinin yanı sıra, öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri hedeflenen programa, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Mustafa PİRİNÇCİ, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK ile okul müdürleri katıldı.

“BU ŞEHRİ, ÖRNEK BİR ŞEHİR, PİLOT BİR ŞEHİR HALİNE HEP BİRLİKTE GETİRECEĞİZ.”

 

Programda bir konuşma yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Elazığ Türkiye'deki prototip şehirlerden bir tanesidir. Nüfus, arazi itibariyle her türlü çalışmaların çok rahatlıkla yapılacağı bir şehirdir. Dolayısıyla Türkiye'de başlatılan ve olması gereken “Sıfır Atık Projesi”nin en rahat uygulanacağı bir pilot il olması noktasında çalışmalarımız oldu ve bunun adımlarını atmaya başladık. “Sıfır Atık” projesinde Elazığ'da en başarılı sonucu alırız buna inancımız tam bunun için yapılan çalışmalarımız var. Elazığ, Türkiye'de çöpten elektrik enerjisini en kısa zamanda başlayıp bitiren bir ildir. Rüzgâr geldiğinde ağaçların üzerinde poşetler toplanılan bir bölge gitti yerine elektrik enerjisi üretilen, günde on bin konuta yetecek kadar elektrik enerjisi üretilen bir il geldi. Hemen yanı başında Türkiye'deki Çevre Bakanlığı kontrolünde yapılan en modern bir çöp depolama alanını yapıyoruz. Elazığ’ı biz gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmeliyiz. Bunun da en önemli adımlarından bir tanesi okullardaki evlatlarımızın, yavrularımızın, öğrencilerimizin bu konuda bilinçlenmesi ve bu adımı atmasıdır. Yapılan her çalışmaya destek vereceğiz, sahip çıkacağız. Bu şehri biz inşallah örnek bir şehir, pilot bir şehir haline hep birlikte getireceğiz.”dedi.

 

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın konuşmalarının ardından İstanbul’dan gelen Çevre Mühendisi Mehmet Kubilay Er ve Çevre Mühendisi Sena Sarıgül tarafından okul müdürlerine ve katılımcılara “Yeşil Okul Projesi” sunumu gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme