Özge Sever

#Kız Çocukları Evlenmeyecek

Özge Sever

Diyanet felaketlerin önünü mü açıyor? Diyanetin kız çocuklarının evlenmesi üzerine kafa yorduğu kadar insanlığın iyiye gitmesi üzerine biraz çalışsaydı belki insanlığa bir buket çiçek uzatırdı. Son günlerde yine gündeme bomba gibi düştü diyanetin erken yaşta evlilik meselesi. Erken yaşta evlilik nedir ya? 9 yaşındaki çocuk sokakta oynar yemek yapmaz, çocuk bakmaz, bakarsa da anca evcilik oyununda bakar! Bu nasıl bir zihniyettir ben anlamıyorum hatta anlamak da istemiyorum. Çocuk yaşta kız çocuklarını evlendirmenin fetvası olmaz cezası olur. Diyanet de böyle yapmaya devam ederde kız çocukları doğduğu gün annemler yasa girecek. Son dönemlerde taciz olayları, şiddet olayları artıyorken diyanetin bunlara çözüm getirici paylaşımlar yapması gerekiyorken çocuk yaşta evlendirme çabası yüz kızartıcı. Ya onlar İslamiyet’i çok yanlış biliyor ya da onlar yanlış biliyor ikinci bir seçenek yok ve asla mantığa yatan bir anlayış olmayacak. İnsanlar bilimde çığır açarken uzayda hayat ararken bizim burada evlilik yaşı tartışıyor olmamız berbat hatta rezalet! 
İlk emri oku olan bir dine körü körüne bağlanmak ne kadar yanlış ne zaman bunu anlayacağız? Umarım bunun üzerine biraz düşünürüz. Çocuklar bizim geleceğimiz ya uzak durun onlardan diye bağırmak geliyor bazen içimden size de oluyor mu? Bir sürü yazmak istediğim şey vardı aslında ama tıkandı düşüncelerim öfkemi hafifletilerek yazamıyorum. Rica ediyorum çocukları özellikle kız çocuklarını incitmekten vazgeçelim. Evlilikten ibaret değil bu dünya cinsellikten ibaret değil bu yaşam.
Diyanet açıklama yaptı ama pek içime sinmedi açıkçası bu tarzda başka konularla bir daha gündeme gelmemesini umuyorum. En önemlisi sosyal medyada bu konu gündeme geldiği andan itibaren tepki gösteren ve göstermeye devam eden insanların oluşu dainsana mutluluk veriyor. Düşünsenize ya koca bir ülke sussaydı… Tepki veren ve bu düşünceyi asla kabul etmek istemeyen insanlara teşekkür ediyorum.  Bundan sonra gündeme neler gelir bilmiyorum, hangi konuda olursa olsun çocuklardan uzak durulsun istiyorum. Onlara yaşanılası bir dünya sunmak zorundayız evet bunu yapmak zorundayız. Diyanette bundan sonra umarım yapacağı bildirimleri ince bir süzgeçten geçirerek yayımlar aksi halde güven dediğimiz duygu çok çabuk yok oluyor. Her şeyden önce iş yine ailelere düşüyor çocuklarınıza özgür bir hayat sunarsınız. Kız çocukları evlenmeyecek bunu kabul edin!
"ÇOCUKLAR HER TÜRLÜ İHMAL VE İSTİSMARDAN KORUNMALI VE ONLAR HER KOŞULDA YETİŞKİNLERDEN DAHA ÖZEL ELE ALINMALIDIR" diyen Atama kulak vererek sözlerimi tamamlıyorum.
 

Yazarın Diğer Yazıları